Ο ιδρυτής του Electro-Swing

Written by

@ Ο Marcus Fureder, γνωστός σε όλους μας ως Parov Stelar γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1974 στην πόλη Λινζ της Αυστρίας. Παραγωγός, μουσικός και Dj αν και ξεκινά την καριέρα του το 1998, ο πρώτος δίσκος του κυκλοφορεί το 2001. Κάπως έτσι αρχίζει ένα μακρύ ταξίδι έως ότου φτάσουμε στην σημερινή καταξίωση που απολαμβάνει ως ένας από τους καλύτερους στο είδος του από το μουσικό κοινό. Με σαφής επιρροές από την jazz, την electro και την breakbeat μουσική θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του Electro-swing.

@  Χρονιά σταθμός στην καριέρα του θεωρείται το 2005. Τον Νοέμβριο εκείνου του έτους κάνει την πρώτη του Live εμφάνιση με ολοκληρωμένη μπάντα. Έτσι ξεκινά μια σειρά συναυλιών που απλώνονται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και φτάνουν μέχρι και το Mexico City.

@ Το σημερινό κομμάτι είναι το πρώτο του άλμπουμ ”The Princess” που κυκλοφόρησε στις 20 Απριλίου του 2012. Φέτος παρουσίασε τα singles ”All Night” και ”The Sun” αλλά και ολοκληρωμένη νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Clap your Hands”.

@ Φαίνεται να έχει συνδεθεί αρκετά στενά με το ελληνικό κοινό μιας και η ετήσια live εμφάνιση του στην χώρα θεωρείται δεδομένη.

 

                      Parov Stelar – Milla’s Dream

γράφει ο Φάνης Τσοκανάς