Οι εκδόσεις Ψυχογιός υποδέχονται την Αγκαθα Κριστι

Written by

Οι εκδόσεις Ψυχογιός συμπεριλαμβάνουν πλέον στους συγγραφείς τους ένα από τα θρυλικά ονόματα της αστυνομικής λογοτεχνίας, την Αγκαθα Κριστι. Η διάσημη Αγγλίδα είναι παγκοσμίως γνωστή για τους εμβληματικούς χαρακτήρες της, Ηρακλή Πουαρό και Μις Μαρπλ.

Η Αγκαθα Κριστι, που έχει τιμηθεί από τη βασίλισσα της Μ. Βρετανίας με τον τίτλο της Dame για την προσφορά της, ανήκει στους δημιουργούς που διαμόρφωσαν το είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος. Είναι η πιο ευπώλητη συγγραφέας του κόσμου, διαχρονικά, καθώς οι πωλήσεις των έργων της έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα και άλλο ένα δισεκατομμύριο σε μεταφράσεις.

«Ελάχιστοι από εμάς είμαστε αυτό που φαινόμαστε» – Αγκαθα Κριστι

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα κυκλοφορήσουν σταδιακά όλα της τα έργα, σε σύγχρονη, προσεγμένη έκδοση και νέες μεταφράσεις. Πολλά από αυτά θα εκδοθούν για πρώτη φορά στα ελληνικά!

Η έκδοση θα γίνει με την άδεια και τη συνεργασία της Agatha Christie Limited, των αποκλειστικών διαχειριστών του έργου της συγγραφέως.

Η Agatha Christie Limited (ACL) διαχειρίζεται από το 1955 τα συγγραφικά και πάσης φύσεως δικαιώματα των έργων της Αγκαθα Κριστι για όλο τον κόσμο. Συνεργαζόμενοι  με τα μεγαλύτερα ταλέντα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, τις εκδόσεις, το θέατρο και τις ψηφιακές πλατφόρμες ώστε να εξασφαλίσει ότι το έργο της Κρίστι συνεχίζει να φτάνει σε νέους αναγνώστες με καινοτόμους τρόπους και με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Η εταιρεία διευθύνεται από τον δισεγγονό της Κρίστι, Τζέιμς Πρίτσαρντ.

Οι Εκδόσεις Ψυχογιός είναι ο μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα και την Κύπρο. Με αδιάλειπτη παρουσία επί σχεδόν σαράντα χρόνια, έχουν 650 συγγραφείς και 3.000 τίτλους στον κατάλογό τους. Κυκλοφόρησαν πάνω από 50% των μπεστ σέλερ εδώ και μία δεκαετία. Συνεργάζονται με περισσότερα από 2.000 βιβλιοπωλεία, καθώς και αλυσίδες, πολυκαταστήματα και άλλα σημεία πώλησης,