Όταν το θέλω νικάει αποστάσεις

Written by

Όταν το θέλω νικάει αποστάσεις

Το όνομά του : Μπέρναρντ Τζόρνταν. Η ηλικία του : 89 ετών.

Ο Βρετανός Μπέρναρντ Τζόρνταν είχε υπηρετήσει στο Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Overlord και η επιθυμία του ήταν να παρευρεθεί στους εορτασμούς στη Νορμανδία μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές του.

Όταν το θέλω, είναι ισχυρό…

Το εμπόδιο ήταν το γηροκομείο στο οποίο βρισκόταν και δεν του έδινε την άδεια να συμμετάσχει. Η επιθυμία του όμως ήταν πολύ πιο δυνατή από μία απαγόρευση.

Αυτό είχε σαν συνέπεια ο Μπέρναρντ Τζόρνταν να φύγει από τον οίκο ευγηρίας κρυφά, να περάσει στην απέναντι πλευρά της Μάγχης και να συμμετάσχει κανονικά στους εορτασμούς.

Δεν θα ήθελα να εστιάσω στα προβλήματα που θα μπορούσαν να είχαν προκληθεί με την εξαφάνιση του ήρωά μας. Θα ήθελα όμως να εστιάσω στην μεγάλη του επιθυμία και στο όνειρό του να ξαναβρεθεί μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές του, σε μία περιοχή που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

Παράδειγμα προς μίμηση ή παράδειγμα προς αποφυγή; Νομίζω πως αν μη τι άλλο κυνήγησε το όνειρό του, και διεκδίκησε την υλοποίησή του.

Πίστεψε σε αυτό, πίστεψε στον εαυτό του  και επεδίωξε με όλες του τις δυνάμεις να το πραγματοποιήσει.

Δεν εστίασε σε εμπόδια, δεν εστίασε στην ηλικία του, ούτε σε πιθανά οργανικά εμπόδια.. Το θέλω του ήταν πολύ ισχυρό. ..

Για εκείνον λοιπόν το θέλω του δεν ήταν κάτι εύκολο, όμως άξιζε. Δεν  ήταν κάτι που απλά το ακολούθησε, ήταν κάτι που το επέλεξε και το κυνήγησε…

cityculture.gr/ γράφει η Ελένη Σολταρίδου, M.Sc., PhDc

(Το άρθρο βασίστηκε σε πληροφορίες από τον ιστότοπο www.iefimerida.gr . Οι φωτογραφίες βρίσκονται στον ιστότοπο  www.google.gr,  www.bellanthehooligans.com και shop.sarahjanestudios.com αντίστοιχα)