Παιδικά γενέθλια στο Θέατρο Σοφούλη

Written by

Η πρόσκληση γενεθλίων από την “μικρή κυρία” Ιωάννα μας χάρισε την εμπειρία της παράστασης «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες: Η δύναμη της φιλίας», στο Θέατρο Σοφούλη. Η πολύ ζεστή αμφιθεατρική αίθουσα και το φιλόξενο κυλικείο στέγασε τον εξαιρετικό μπουφέ των γονέων της εορτάζουσας.

Την πρωτότυπη ιδέα των γενεθλίων σε παιδικό θέατρο την ζήσαμε και πέρσι στο θέατρο Φλέμιγκ, το οποίο οργανώνει ειδικές παραστάσεις αποκλειστικά για τους μικρούς καλεσμένους γενεθλίων. Τότε οι φίλοι μας Χριστιάννα και Σταύρος μας γνώρισαν το “φαφούτικο λιοντάρι” πριν σβήσουν αντίστοιχα τα κεράκια της τούρτας τους.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η μικρή Σοφία είναι πολύ λυπημένη σήμερα. Είχε μια δύσκολη μέρα στο σχολείο. Μιλάει πολύ και δεν χαμογελά ποτέ και γι’ αυτό δεν έχει καθόλου φίλους. Ξαφνικά η κυρία Άμπρα Κατάμπρα εμφανίζεται και με τη βοήθεια των φίλων της, του κυρίου Κατσούφη, της κυρίας Γελαστούλας, του κυρίου Πολυλογά, του Κυρίου Δυνατού αλλά και των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση θα τη βοηθήσει να βρει και πάλι τη χαρά με τη δύναμη της φιλίας.

Η παράσταση προωθεί πολύ τη συμμετοχή των παιδιών, μιλά για όλα τα γνωστά συναισθήματα της λύπης, της χαράς, της ανημπόριας, της δύναμης.

Επίσης με πολύ ένα διασκεδαστικό τρόπο παρουσιάζονται τα ελαττώματα της φλυαρίας, της τσιγκουνιάς. Αγγίζονται ακόμα και τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Θα λέγαμε ότι οι μικροί κύριοι και οι μικρές κυρίες αποτελούν τους προγόνους των emojis αλλά είναι με ιδιαίτερη εμβάνθυνση και ενδιαφέρον σε παιδαγωγικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Η Παυλίνα Χαρέλα, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου Σοφούλη και διδάσκει στα εργαστήριά του, σκηνοθέτησε παραδειγματικά αυτή την παιδική παράσταση και μας καλωσόρισε στο πάρτι.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Παυλίνα Χαρέλα
Κείμενο-στίχοι: Καλλιόπη Παπαδάκη
Μουσική: Γιώργος Τζιαφέττας
Χορογραφίες: Ελένη Χρυσομάλλη
Σκηνικά: Λορέντζο Μπελλέλι
Κατασκευές Μασκότ: Ανεμοσκορπίσματα
Κατασκευή κοστουμιών: Moda System
Ειδικές κατασκευές: Πένη Ντάνη
Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης
Παραγωγή: Καλλιτεχνική Εταιρεία

Παίζουν:Διογένης Γκίκας, Αναστασία Ευσταθοπούλου, Μαριλένα Λιακοπούλου, Θανάσης Τζιατζιάφης, Χρυσούλα Φλαμπούτογλου