Πηνελόπη Καπετανίδου

Pinelopi Kapetanidou

Πηνελόπη Καπετανίδου. Γεννήθηκα  στη Θεσσαλονίκη πριν από εικοσιτέσσερα χρόνια και μεγάλωσα, σπούδασα και ζω σ’ αυτή τη λατρεμένη πόλη. Τελείωσα το τμήμα Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στη Λογοτεχνία.

Δύο είναι οι άξονες στη ζωή μου γύρω από τους οποίους γυρίζω συνεχώς: η εκπαίδευση και το γράψιμο.

Διδάσκω γιατί ο κόσμος των παιδιών είναι ο πιο υπέροχος, ο πιο τρυφερός και ο πιο αυθόρμητος, και έχω ανάγκη να επικοινωνώ μ’ αυτή την πλευρά του εαυτού μου πολύ συχνά. Όσο για το αντικείμενο της φιλολογίας, η λογοτεχνία και τα αρχαία, η ιστορία ή τα λατινικά, όλα έχουν τον ίδιο παρανομαστή: τον άνθρωπο. Mε τα ελαττώματά του και τα όνειρα, τις εκλάμψεις, τα λάθη, τα συναισθήματα, τις αξίες ή και την ματαιοδοξία του. Μιλάνε δηλαδή για εμένα και για εσένα.

Γράφω για να εξιλεώνω το μέσα μου· ό,τι με προβληματίζει και με τσιγκλάει το ψάχνω εκεί, μου κλείνει το μάτι και τα βρίσκουμε. Και ακόμα γιατί μ’ αυτό τον τρόπο μπορώ να ενώνω τις κουκίδες από τις οποίες αποτελούμαι. Ενώνω τα ταξίδια με τους φίλους, την αγάπη, τη μουσική, τα όνειρα, τη λύπη ή τα χαμόγελα και έτσι ξαφνικά ζωγραφίζεται μπροστά μου κάτι που πιο πριν δεν ήξερα.

Για αναλυτικό βιογραφικό βλ. LinkedIn: Pinelopi Kapetanidou

Διαβάστε  κείμενα που έγραψε η Πηνελόπη