Πυθαγόρας Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης: Να σκέφτεσαι, να αισθάνεσαι, να ακούς

Written by

Να σκέφτεσαι τα λάθη σου, να αποδέχεσαι το διαφορετικό γιατί είναι πιο ελκυστικό από το ίδιο και να μη θεωρείς τίποτα δεδομένο στη ζωή σου. Να είσαι ο εαυτός σου και να τον αποδέχεσαι, χωρίς να εξαρτάσαι από τη γνώμη των άλλων. Να διεκδικείς για να μη ζεις μ’ αυτό το αναπάντητο «αν». Να σκέφτεσαι αν αξίζουν οι δεύτερες ευκαιρίες. Αναζήτησε τον άγγελο που βρίσκεται δίπλα σου, τα μικρά θαύματα της ζωής, τη μαγική σου δύναμη. Αν τελικά τίποτα δεν είναι λάθος σ’ αυτή τη ζωή, τότε γιατί της επιτρέπεις να οριοθετεί όλα σου τα «πρέπει»;

Να αισθάνεσαι, να ερωτεύεσαι, να αγαπάς, να επιμένεις. Μία μοιραία συνάντηση μπορεί να ανατρέψει όλη σου τη ζωή. Να σου καταρρίψει όλα σου τα «πρέπει» και τα «ποτέ». Σε μία αναίσθητη εποχή, το σημαντικότερο είναι να παλεύεις για τα συναισθήματα σου, να διεκδικείς τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή σου.

Να ακούς, να σέβεσαι τη γνώμη των άλλων, να είσαι δεκτικός σε νέες προοπτικές, σε νέους ανθρώπους. Απόβαλλε τον εγωκεντρισμό σου και προβληματίσου. Φώτισε το σκοτάδι που έχεις μέσα σου. Να είσαι προσεκτικός με τα λόγια σου και υπεύθυνος για τις πράξεις σου γιατί δεν διορθώνονται. Άκου τις παρουσίες της ζωής σου κι επίτρεψέ τες να σε διδάξουν. Όσο ζεις να μαθαίνεις…

Εικοσιδύο κείμενα για τον άνθρωπο, τη διαφορετικότητα, τον έρωτα, την αγάπη, τη ζωή, τις μοιραίες συναντήσεις και τα βασανιστικά «αν». Η ηλεκτρονική σελίδα «Πυθαγόρειο θεώρημα» μοιράζεται τα κείμενά της ελπίζοντας να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να αναθεωρήσεις, να ερωτευτείς και να αγαπήσεις δίχως όρια και «πρέπει».

Πυθαγόρας ΕλευθεριάδηςΟ Πυθαγόρας Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης είναι 23 χρόνων, επί πτυχίω φοιτητής φιλολογίας του ΑΠΘ. Το βιβλίο  περιέχει κείμενα που έγραφε 5 χρόνια και είχαν δημοσιευτεί σε μία εφημερίδα των Ιωαννίνων που είχε εβδομαδιαία στήλη και στο blog του. Το βιβλίο αποτελείται από τρεις κατηγορίες και εντάσσεται στην κατηγορία της αυτογνωσίας-αυτοβελτίωσης. Η πρώτη κατηγορία “Να σκέφτεσαι” περιλαμβάνει κείμενα σχετικά με την κοινωνία, τον ρατσισμό, τα ΑΜΕΑ, την απώλεια, την οικογένεια. Η δεύτερη “Να αισθάνεσαι” περιλαμβάνει συναισθηματικά κείμενα (κυρίως ερωτικά). Η τρίτη φιλοξενεί τρία κείμενα κοριτσιών που μου έγραφαν στο blog ως ένδειξη πως είναι καλό να ακούμε και τη γνώμη των άλλων. Το βιβλίο πωλείται ήδη στον ιανό στην πρωτοπορία και σε όποιο βιβλιοπωλείο απ’ολη την Ελλάδα κι αν ζητηθεί.

cityculture.gr