Σε εμπορικό κέντρο στη Βηρυτό έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη” και στα Ελληνικά!

Written by

Προβάλλεται η αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία ορθοδόξων σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Λίβανο (Βηρυτός), οι οποίοι ανήμερα το Πάσχα σηκωνόντουσαν ένας–ένας όρθιοι  έψαλλαν το “Χριστός Ανέστη” και στα Ελληνικά!

Υπενθυμίζεται ότι   ο Λίβανος επί χρόνια μαστιζόταν από αιματηρότατο εμφύλιο πόλεμο και συγκρούσεις μεταξύ θρησκευτικών ομάδων. Λίβανος – Βηρυτός εμπορικό κέντρο Πάσχα 2011  παρακολουθήστε όλο το βίντεο ειδικά μετά το πρώτο λεπτό.

Βηρυτός εμπορικό κέντρο Πάσχα 2011

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από το αραβικό δορυφορικό κανάλι SAT 7.

Η Βηρυτός είναι πρωτεύουσα του Λιβάνου. Είναι το κεντρικό λιμάνι και η μεγαλύτερη πόλη του Λιβάνου. Αποκαλούνταν και «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» λόγω της διεθνούς ατμόσφαιρας που τη διαπνέει.

Γεωγραφικά, βρέχεται από τη Μεσόγειο, είναι κάτω από τα βουνά του Λιβάνου, και έχει περίπου 2 εκατομμύρια κατοίκους. Κατά τον εμφύλιο πόλεμο μεταξύ του σφετεριστού του θρόνου και στρατηγού Διοδότου Τρύφωνος και του Αντιόχου Ζ΄ Σιδήτη, ο πρώτος κατέστρεψε την πόλη το 140 π.Χ. Αργότερα ο Αντίοχος Ζ΄ την επανίδρυσε ως Λαοδίκεια η εν Φοινίκη, τιμώντας την Λαοδίκη, μητέρα του Σελεύκου Α’.

Είναι έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της United Nations Economic and Social Commission for Western Asia (ESCWA), ενώ ο International Labour Organization (ILO) και η UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization), μαζί με την Arab Air Carriers Organization (AACO) επίσης έχουν την έδρα τους στη Βηρυτό καλύπτοντας τις αραβικές χώρες.

Επίσης εκεί εδρεύει το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, γνωστό και ως AUB.