Σωτήρης Ζήκος

Δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (Π.Ε.K.Κ.). Εργάζεται ως αρχισυντάκτης του περιοδικού CITY magazine

Zikos SotirisΆρθρα και κριτικές του για τον κινηματογράφο δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά «Κινηματογραφικά Τετράδια», «Οθόνη», «Παράλλαξη», «Video», στα έντυπα «Εξώστης» και «Fix Carre» (της πρώτης περιόδου), «Πρώτο Πλάνο», στην εφημερίδα «Η Ελλάδα σήμερα», όπως και στις ειδικές εκδόσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Π.Ε.K.Κ. από το 1982.

Έγραψε σενάρια για ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Έγραψε το σενάριο για την ταινία ντοκιμαντέρ «Η βυζαντινή κληρονομιά» που προβλήθηκε σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού με αφορμή την Ολυμπιάδα του 2004.

Επίσης έγραψε τα σενάρια για ντοκιμαντέρ προβολής των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κοζάνης, παραγγελία της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε σκηνοθεσία της Κυριακής Μάλαμα.

Συνεργάστηκε ως επιφυλλιδογράφος με την εφημερίδα «Μακεδονία» το έτος 1998.

Αρθρογράφησε στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής», με προσωπική του στήλη, από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι τον Απρίλιο 2005.

Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων με τίτλους «Η μεγάλη τσουλήθρα» (1998) και «Αγρύπνια» (2001) από τις εκδόσεις Παρατηρητής.

Κείμενα που έγραψε ο Σωτήρης