Το απροσδόκητο της ζωής

Written by

Η ζωή είναι τόσο αριστοτεχνικά φτιαγμένη έχοντας ως  πρώτο υλικό την ανατροπή. Όσα σχέδια, όσες προβλέψεις  και να κάνει κάποιος, όσο και να παλέψει η λογική προσπαθώντας να ερμηνεύσει όσα θα έρθουν, πάντα θα συγκρούεται με τον απροσδόκητο παράγοντα. Παρατηρώντας τις ζωές των ανθρώπων, νιώθω πως οι πιο μεγάλες ανατροπές έρχονται εκεί που κάποιος θεωρεί πως όλα είναι στρωμένα και τίποτα δεν θα φέρει την ανατροπή.

Όμως να μην ξεχνάμε πως αποτελούμαστε από νερό, και η στέρεα γη που πατούμε από κάτω κρύβει υγρό στοιχείo. Και τι με αυτό; Τα πάντα ρει .Δεν το είπε τυχαία ο Ηράκλειτος.

Προσοχή λοιπόν καθώς τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε σταθερό. Αρκεί να έχεις ανοιχτή την καρδιά και το μυαλό για όσα θα έρθουν. Και προσοχή στην πολλή λύπη καθώς δε ξέρεις πότε θα την διαδεχθεί η χαρά. Κομβικό είναι το σημείο που θα αφεθείς σε όσα θα έρθουν, αφήνοντας ελευθερία στον εαυτό σου να κινηθεί.

Το απροσδόκητο της ζωής λοιπόν είναι…

  • να ξεκινάς με πολλή μέτρια διάθεση την ημέρα σου και ενώ ορκίζεσαι ότι θα είσαι πολύ λυπημένος όλη μέρα, να βλέπεις ένα παιδί που σου χαμογελάει σκανταλιάρικα στο λεωφορείο και να σε κάνει να ξεχάσεις κάθε σκέψη.
  • εκεί που τρέχεις όλη μέρα να ρίχνεις μια ματιά στο ηλιοβασίλεμα και να γίνεσαι ένα με τον ουρανό.
  • να σε παίρνει τηλέφωνο εκεί που δεν το περιμένεις κάποιος φίλος σου και να σε παρασύρει για ένα κουτάκι μπύρας στην παραλία ή ακόμα καλύτερα να μπορεί να σε πετάξει στη δουλειά σου ενώ έχεις αργήσει.
  • να βρίσκεις στο παντελόνι σου ένα λαχταριστό χαρτονόμισμα ξεχασμένο εκεί που νόμιζες πως έμεινες απένταρος.
  • να γνωρίζεις ανθρώπους με ωραίες ιδέες εκεί που πίστευες πως δεν υπάρχουν άνθρωποι.
  • να καταλήγει μια βαρετή συνάντηση σε βόλτα δίπλα στην παραλία ενώ τρέχουν οι ώρες χωρίς να το καταλαβαίνεις.
  • να μην μπορείς να κοιμηθείς και να διαπιστώνεις πως δίπλα σου το έντομο που κάνει θόρυβο, είναι μια πασχαλίτσα.
  • να νιώθεις μόνος και να διαπιστώνεις πως υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν το καλό σου.
  • να ξέρεις ότι τα πράγματα πάνε στραβά αλλά εμφανίζεται κάπου, κάπως μια καλή νεράιδα…

Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά δεν είναι για να γράψω μια ωδή στην ευτυχία, αλλά γιατί πολλές φορές πιέζουμε τον εαυτό μας για να βρει μια λύση, κάνοντας του κακό. Όμως η λύση βρίσκεται στην ίδια τη ζωή.

Ανοίξτε την πόρτα σε κάθε πρόβλημα, έχετε εμπιστοσύνη στο ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά και η ίδια η ζωή θα ρίξει τις γέφυρες που θα οδηγήσουν στην λύση.

Το απροσδόκητο έρχεται όταν το προσδοκώμενο κάνει στην άκρη.!

 

Ντίνα Γιαννουπλάκη