Τόκιο… Ένας κόσμος με τα όλα του!!

Written by

Ιαπωνία, ένα ταξίδι 11 ωρών, ένα ταξίδι στη φύση, στην ευγένεια, στην πολεμική τέχνη, στη φιλοσοφία, στους παραδοσιακούς ναούς και βέβαια στην τεχνολογία!!!

Το Τόκιο

Το Τόκιο είναι η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και συνδυάζει απέραντα πράσινα πάρκα με επιβλητικούς ουρανοξύστες, μεγάλους δρόμους, πολύ κόσμο και πολλά πολλά φώτα. Εκεί που περιτριγυρίζεσαι από επιβλητικά κτίρια, ξαφνικά βλέπεις ένα τεράστο καταπράσινο πάρκο με λιμνούλες και στο βάθος να ξεπροβάλλει ένας όμορφος παραδοσιακός βουδιστικός ναός. Από την άλλη με το που κατέβεις από το μετρό στην περιοχή Sinjuku, μεταφέρεσαι απευθείας για λίγο σε βιντεοπαιχνίδι στο οποίο πρωταγωνιστείς. Παντού πολύς κόσμος, φανάρια με συνοδεία μουσικής nintedo προκειμένου να ειδοποιηθείς για το πράσινο και κίτρινα, πράσινα, κόκκινα, φουξ φώτα να λαμπυρίζουν σε πελώριες πινακίδες κτιρίων. Το θέαμα εκθαμβωτικό αλλά δεν ξέρω για πόση ώρα το αντέχεις….

τοκυο 2

τοκυο 3

Σούσι, tempura και unagi

Φυσικά, δεν γίνεται Ιαπωνία χωρίς σούσι. Αν είσαι λάτρης του συγκεκριμένου φαγητού, ετοιμάσου να γευτείς το πιο νόστιμο, μοναδικό σούσι της ζωής σου. Ειδικά το fatty tuna φλέρταρε έντονα με το στομάχι μας. Μην παραλείψετε την εμπειρία του round table σούσι όπου απλά περιστρέφονται μπροστά σου όλων των ειδών τα σούσι και εσύ διαλέγεις ανάλογα με τις γεύσεις και την τσέπη σου. Η ιαπωνική κουζίνα δε σταματά ωστόσο στα σούσι αλλά συνεχίζει με ωραιότατες σούπες, tempura και βέβαια το ηλεκτροφόρο χέλι unagi. Ακούγονται περίεργα όλα αυτά σε σύγκριση με τον μουσακά αλλά πιστέψτε μας αξίζει μια γευστική εξερεύνηση! Η κουζίνα τους είναι ελαφριά και γευστικότατη.

τοκυο 4

Τόκιο και CatCafé!!

Το Τόκο δε χάνει ευκαιρία να σε εκπλήσσει! Cat Café!! Το βλέπεις παντού να διαφημίζεται, σκέφτεσαι τι μπορεί να είναι; Ένα καφέ που θα έχει όμορφες γατούλες να χαϊδεύονται πάνω σου και εσύ να απολαμβάνεις τον καφέ σου; Όχι!! Έχει όμορφες γατούλες αλλά αυτό που γίνεται είναι να τις κυνηγάς για να βγεις μία φωτογραφία μαζί τους και να τις χαϊδέψεις. Με λίγα λόγια, οι γάτες είναι το αξιοθέατο και εσύ απλά τις κυνηγάς χωρίς καν να απολαύσεις τον καφέ σου, πληρώνοντας αρκετά ακριβά την παρουσία σου εκεί αφού χρεωνόταν με το δεκάλεπτο χώρια τον καφέ που θα πιεις. Να ενημερώσουμε ότι είχε και Owl Cafe αλλά μετά την «επιτυχία» των γάτων δεν δοκιμάσαμε τις κουκουβάγιες.

τοκυο 5

Τα manga

Οι λάτρεις των manga σαφώς βρίσκονται στο σωστό μέρος και θα βρουν την αγιά χαρά τους αφού το Τόκiο κατακλύζεται από γνωστούς και άγνωστους χαρακτήρες των manga. Επίσης, οι Ιάπωνες μεγάλης ηλικίας έχουν μια ανεξήγητη τρέλα με τα βιντεοπαιχνίδια και ιδιαίτερα τους γάντζους αφού μπορούν να κάθονται ατελείωτες ώρες προσπαθώντας να «ψαρέψουν» κάποιο αντικείμενο με το γάντζο!

Στη περιοχή Harajuku συναντάς μια εναλλακτική γειτονιά με διαφορετικούς τρόπους ντυσίματος αφού οι έφηβοι συνηθίζουν να ντύνονται με φανταχτερά ρούχα συνδυάζοντάς τα με παράξενα χτενίσματα, οι λεγόμενοι cosplayers!

Η ιαπωνική τέχνη των Νίντζα, το ninjutsu

Στην Ιαπωνία δεν μπορεί να λείψει και η ιαπωνική τέχνη των Νίντζα, το ninjutsu. Αν λοιπόν γνωρίζετε και σας ενδιαφέρει αυτή η τέχνη, προσοχή!! Μην πάτε στα πανάκριβα άκρως τουριστικά μαθήματα που σε ντύνουν νίντζα και κάνεις κάποιες νιντζοκινήσεις!! Εξάλλου η τέχνη δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Υπάρχει λίγο έξω από το Τόκυο σε ένα μικρό χωριουδάκι, στη Noda, Chiba το πραγματικό αρχηγείο των Νίντζα. Εκεί θα συναντήσεις σοφούς δασκάλους που δεν αναγράφεται στο μέτωπό τους το Γιεν αλλά η σοφία της ιαπωνικής τέχνης και φιλοσοφίας.  Φιλοσοφημένοι αλλά και αρκετά επικίνδυνοι, αν λάβεις υπόψη σου ότι ένας δάσκαλος είναι  70 χρονών και κινείται σαν 25άρης!!

Ιαπωνικά, αλλιώς body language

Αν γνωρίζετε να ομιλείτε Ιαπωνικά, η ζωή σας σίγουρα θα είναι παιχνιδάκι στην Ιαπωνία. Αν πάλι δε γνωρίζετε, κανένα πρόβλημα, το body language λειτουργεί άψογα. Επίσης, οι Ιάπωνες είναι τόσο ευγενικοί που είναι ικανοί να βγουν από το δρόμο τους για να ψάξουν και να βρουν τον δικό σας. Επομένως, πάντα θα βρίσκεστε εκεί που θέλετε αλλά και να μην βρεθείτε σίγουρα θα ανακαλύψετε μια καινούρια ιδιαίτερη γειτονιά που κάτι έχει να σας πει.

cityculture.gr/ γράφουν οι guagua, Αφροδίτη & Δημήτρης

τοκυο 6