Tales of the Macabre: Cheap Horror Stories από τους Bard Noir

Written by

To άλμπουμ Tales of the Macabre: Cheap Horror Stories είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Bard Noir.  Οι Bard Noir είναι μια πενταμελής μπάντας από τη Θεσσαλονίκη. Αποτελείται από δέκα κομμάτια, τα οποία γράφτηκαν στο διάστημα 2015-2017 και ηχογραφήθηκαν στις αρχές του 2018.

“Ένα τρένο τα μεσάνυχτα, μια διεστραμμένη πομπή, η θυσία μιας ερωμένης, ένας νεκρός βασιλιάς, ένα τέρας κάτω από το κρεβάτι σου...”

Στην ιδιαίτερη ταυτότητα των Bard Noir συγκεντρώνονται στοιχεία διάφορων μουσικών ρευμάτων. Electric Blues, Hard, Psychedelic & Progressive Rock, Swing & Gypsy Jazz, Country & Bluegrass, έως και απόηχοι Ρεμπέτικου συγκεντρώνονται και ενσταλάσσονται στο ύφος τους. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό από άποψη υφής, ενορχήστρωσης και ερμηνείας. Groovy rhythm section, punchy riffs, πολυεπίπεδες αντιστικτικές μελωδίες, τολμηρές αρμονικές επιλογές και απρόβλεπτες αλλαγές φόρμας αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της αισθητικής τους.

Η στιχουργία των Bard Noir αντλεί έμπνευση από τη λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου, επηρεασμένη, μεταξύ άλλων, από τους Stephen King, H.P. Lovecraft, Robert Bloch, Bram Stoker, όπως και από ανάλογου χαρακτήρα λαϊκά παραμύθια, θρύλους και δοξασίες. Στα τραγούδια τους απαντώνται αρχετυπικές μορφές των ανωτέρω, όπως Βρικόλακες, Ζόμπι, Φαντάσματα,Λυκάνθρωποι, ο Θάνατος και ο Σατανάς. Συχνά, δε, προσωποποιούνται ζώα (αρουραίοι, φίδια, κ.ά.), με τρόπο αλληγορικό. Ο συνδυασμός αυτών με στοιχεία μαύρου χιούμορ, έντονου λυρισμού, καυστικής σάτιρας, αυτοσαρκασμού, τραγικότητας, δημιουργούν έναν αφηγηματικό θεατρικό δίσκο.

Άξια αναφοράς είναι η εξωτερική συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες, με σκοπό την παραγωγή έργων διαφόρων ειδών τέχνης. Μεταξύ άλλων, αναμένεται η απόδοση των στίχων στα Ελληνικά, και κυκλοφορία τους σε δίγλωσση ποιητική συλλογή, καθώς και η δημιουργία μιας νουβέλας φαντασίας με πρωταγωνιστή τον αιωνόβιο Βάρδο. Υπό διαπραγμάτευση είναι, επίσης, η δημιουργία μιας σειράς animated videos και comic books, με χαρακτήρες και ιστορίες αντλημένες από το υλικό των Bard Noir.

Σβήστε, λοιπόν, το φως, κι αφήστε αυτόν τον σκοτεινό, ακάλεστο Ξένο να σας τραγουδήσει. Μη φοβάστε, είναι μόνο φτηνές ιστορίες τρόμου…

Ή μήπως όχι;

Bard Noir

Mέλη:Αγγελόπουλος Χρήστος (Vocals)
Αγαθαγγελίδης Δημήτρης (Lead Guitar)
Στόικος Αχιλλέας (Rhythm Guitar)
Τσιμπανογιάννης Ανδρέας (Bass)
Γουρλομάτης Θωμάς (Drums & Percussion)

cityculture.gr/ γράφει η Μαρία Δαμάσκου