Ο δικός μου Αγαπημένος καλλιτέχνης

Written by

Δε χρειάζεται ένας άνθρωπος να είναι βιολογικός σου συγγενής ώστε να τον θεωρήσεις δικό σου. Για να σε πονέσει η απώλειά του, για να τον θαυμάσεις και να μάθεις τα πάντα για την πορεία της ζωής του.


Ένας τέτοιος άνθρωπος για εμένα είναι ο Freddie Mercury. Ένας καλλιτέχνης που προσωπικά θαυμάζω όχι μόνο για τη μουσική του, αλλά κυρίως, για την πορεία της ζωής και το θάρρος του. Μία ψυχή ευάλωτη και πληγωμένη η οποία κρυβόταν επιδέξια σε αλαζονικές κινήσεις επάνω στη σκηνή. Μία ψυχή ευαίσθητη η οποία σε όλη της τη ζωή αναζητούσε την αληθινή ευτυχία, εκείνη που όλα τα χρήματα και η δόξα του κόσμου δεν
μπορούν, δυστυχώς, να αγοράσουν.


Πριν γνωρίσω τους Queen, ήμουν ένας νέος άνθρωπος ο οποίος επηρεαζόταν από τις μουσικές συνήθειες του συρμού. Όταν άκουσα για πρώτη φορά ένα κομμάτι τους, τότε κατάλαβα πως η μουσική μου γνώση υστερούσε σε μεγάλο βαθμό, και έτσι αποφάσισα να μάθω τα πάντα για αυτούς και τη δισκογραφία τους. Με συνέπεια, να γίνουν το αγαπημένο μου μουσικό άκουσμα, το οποίο μάλιστα μου άνοιξε το δρόμο στο να θέλω να μάθω όσα περισσότερα μπορώ και για άλλους καλλιτέχνες και συγκροτήματα.


Ο Freddie ήταν για εμένα, μία ψυχή μοναδική, ένα πνεύμα ασυμβίβαστο το οποίο αποδέχθηκε τον εαυτό του όπως είναι, δίχως να αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να απολογηθεί σε κάποιον για αυτό. Η καλλιτεχνική του έμπνευση υπήρξε μοναδική, είχε ένα ανεπανάληπτο χάρισμα στο να εφευρίσκει έξυπνους στίχους και πρωτότυπες μελωδίες, όπως και το να παντρεύει διάφορα είδη Μουσικής μαζί (όπως στο Bohemian Rhapsody η αξιοθαύμαστη μείξη όπερας και ροκ).


Ακόμα και ο ίδιος ο αδόκητος χαμός του, συνέβαλλε στο να δοθεί μεγαλύτερη δημοσιότητα στο σοβαρό πρόβλημα του AIDS, όπως και στην άρση των διακρίσεων που αφορά τόσο αυτό όσο και τους ασθενείς.


Αυτός λοιπόν, είναι ο δικός μου αγαπημένος καλλιτέχνης. Αθάνατος, παντοτινός, μοναδικός.

cityculture.gr/ Ο δικός μου Αγαπημένος καλλιτέχνης / Μαρία Σκαμπαρδώνη, δημοσιογράφος και αθλήτρια