Ενδοσκόπηση και αυτογνωσία: το αντίδοτο στο σπόρο του φόβου που επικρατεί στις ημέρες μας

Written by

Αναμφίβολα η ανθρωπότητα, διανύει δύσκολες μέρες.
Ο σπόρος του φόβου που έπληττε τον πλανήτη μας, έχει μεταμορφωθεί τώρα, σε απόλυτο τρόμο.
Ο υιός του Κορωνοϊού, έχει σπείρει τον πανικό και τον τρόμο παντού κι εμείς σαν πιόνια παίζουμε αυτό το παιχνίδι, με πρωταγωνιστή το φόβο, τη σύγχυση και την αγωνία.
Τα συνεχή καταστροφικά νέα από τα Μ.Μ.Ε, οι απαγορεύσεις των κυβερνήσεων, οι αρνητικές ειδήσεις από τις γειτονικές μας χώρες και όχι μόνο, οι καθημερινές απώλειες ανθρώπινων ζωών σε όλο τον κόσμο, έχουν σπείρει τον πανικό στο νου όλων.

Τα ερωτήματα, που θα πρέπει να μας απασχολούν όμως, είναι τα εξής:
Γιατί τέτοιος πανικός;
Πόσος περισσότερος τρόμος, θα επικρατήσει στην ανθρωπότητα για παράδειγμα, αν γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος;
Πόσος περισσότερος φόβος θα επικρατήσει στη χώρα μας, αν γίνει πόλεμος με τους γείτονές μας;

Εύλογα κατανοούμε, ότι όλος αυτός ο πανικός που επικρατεί στον πλανήτη τώρα, είναι αποτέλεσμα της έλλειψης αυτογνωσίας των ανθρώπων. Διότι η αυτογνωσία, δημιουργεί ελεύθερες και χαρούμενες ψυχές και διαλύει το φόβο και την απελπισία.
Τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε, μπορούμε να δούμε όλο αυτό που συμβαίνει, σαν μία μεγάλη ευκαιρία για ενδοσκόπηση και πνευματική εξέλιξη.
Και στην πραγματικότητα, η ενδοσκόπηση, ο διαλογισμός, η προσευχή και η πνευματική μελέτη, είναι τα μοναδικά αντίδοτα στο δαίμονα του φόβου, που επικρατεί τώρα στον πλανήτη μας.
Το δράμα της ζωής, μας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «ΝΑ ΣΙΩΠΗΣΟΥΜΕ», καθώς η δράση και η εξωστρέφειά μας έχουν ελαχιστοποιηθεί, αν και όχι από δική μας βούληση.

Γιατί να μην αδράξουμε λοιπόν, αυτή την πολύτιμη ευκαιρία που μας δίνεται για ενδοσκόπηση, μέχρι να επανέλθουμε και πάλι στους κανονικούς, «τρελούς» ρυθμούς της ζωής;
Είναι μία καλή ευκαιρία, να είμαστε τώρα περισσότερο ευγνώμονες και να αρχίσουμε να ευχαριστούμε  τα αγαθά που έχουμε αυτήν την περίοδο και είναι τόσο πολύτιμα, όπως τα τρόφιμα και το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, το τηλέφωνο, η τηλεόραση, το internet. 
Μπορεί να μη μπορούμε να έχουμε κοινωνικές επαφές αυτή την περίοδο, αλλά μπορούμε τουλάχιστον, να έχουμε διαδικτυακή επαφή μέσω internet και τηλεφώνου.
Στην ουσία δεν έχουμε χάσει κάτι ιδιαίτερο. Αντιθέτως, μπορούμε να κερδίσουμε πάρα πολλά μέσω της αυτογνωσίας και της πνευματικής μελέτης.
Έχουμε πνευματικό χρέος, όλοι εμείς που αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα αυτή τη νέα κατάσταση που προέκυψε, να κάνουμε περισσότερο διαλογισμό αυτό το διάστημα και να στέλνουμε κύματα φωτός, Θεϊκής αγάπης και γαλήνης στο σύμπαν.

Τι άλλο καλύτερο και σπουδαιότερο, έχουμε να κάνουμε;
Κάντε διαλογισμό ή προσευχή ή ακόμη καλύτερα, δημιουργήστε μία ομάδα μέσω internet, για να απλώσετε περισσότεροι, το Θεϊκό Φως και τη γαλήνη στο σύμπαν.
Αν θέλετε επίσης, διαβάστε ένα βιβλίο αυτογνωσίας. 
Μόνο η ενδοσκόπηση και η αυτογνωσία, θα σώσουν εμάς και τον πλανήτη μας, από τις δύσκολες ώρες σαν κι αυτές που περνάμε.

Στο χέρι μας είναι, να μεταμορφώσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, σε πολύτιμη ευκαιρία για πνευματική εξέλιξη και πνευματική υπηρεσία.

Facebook: Spirituality Corfu, Τάνια Ρούμκου