Τι είναι τελικά αληθινή αφθονία;

Written by

Και πως μπορούμε να τη βιώσουμε στην καθημερινή μας ζωή;

Η Αφθονία είναι μία παρεξηγημένη έννοια. Αφθονία -το φανερώνει και η ίδια η λέξη- είναι μία κατάσταση, στην οποία υπάρχω, χωρίς κανέναν απολύτως φθόνο. 
Είμαι σε εσωτερική αρμονία και γαλήνη, όπου τίποτε δε με ταράζει.
Σε μία τέτοια κατάσταση του είναι, ο αληθινός εαυτός, η ψυχή βρίσκεται στο τώρα, στη στιγμή, απόλυτα ικανοποιημένη.
Και τότε μόνο μπορεί να ρέει με όλους και με όλα, να ανταλλάσσει αγάπη και καλές ευχές με τους άλλους και να είναι ελεύθερη. 
Μία τέτοια ψυχή είναι γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη.
Το ερώτημα που μπορεί να τεθεί εδώ εύλογα από κάποιους, είναι πως μπορεί ένας άνθρωπος να φτάσει σε ένα τέτοιο στάδιο εσωτερικής ευφορίας;
Η απάντηση είναι απλή: Με το διαλογισμό και μέσω της συνεχούς προσφοράς και της ανταλλαγής καλής ενέργειας με τους άλλους, μπορεί να επιτευχθεί. 
Όταν ο άνθρωπος είναι διαθέσιμος να δώσει το χρόνο του και την ενέργειά του εκεί,  όπου θα ωφελήσει πραγματικά τους συνανθρώπους του και αυτό το κάνει συνειδητά και από την καρδιά του, τότε αυτός ο άνθρωπος βιώνει αληθινή αφθονία.                                                               
Όταν η ψυχή βιώνει καθημερινά στο διαλογισμό το φως της αγάπης και μεταδίδει αυτή τη Θεϊκή Αγάπη και αυτό το Φως στους άλλους, τότε αισθάνεται αληθινή αφθονία.
Όταν είναι ευγνώμων στο τώρα και απολαμβάνει την κάθε στιγμή, τότε νιώθει αληθινή αφθονία.
Όταν μοιράζεται κοσμήματα πνευματικής γνώσης με τους άλλους και έχει αληθινούς φίλους, τότε νιώθει αληθινή αφθονία.

Εύλογα τώρα κάποιος που διαβάζει τα παραπάνω, θα μπορούσε να αναρωτηθεί επίσης: Και αν αυτό είναι αληθινή αφθονία, τότε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι ποθούν διακαώς την οικονομική αφθονία και όχι την εσωτερική αφθονία;
Η απάντηση είναι επίσης εύλογη: γιατί απλούστατα για να  βιώσουμε αληθινή αφθονία, απαιτούνται κάποιες θυσίες από εμάς στις σκέψεις, στο χρόνο και στις πράξεις μας, που συχνά δεν τις κάνουμε.
Όταν δε βιώνουμε πληρότητα, αληθινή αγάπη και ευγνωμοσύνη, η ψυχή ζητάει κάτι άλλο για να γεμίσει το κενό της. Καθώς η ίδια δε φορτίζεται από την Πηγή της αληθινής αγάπης, στρέφεται σε άλλες εξωτερικές πηγές ενέργειας για να νιώσει καλά.                                                                                    

Σημαντικό: Όταν βιώνουμε αληθινή αφθονία, είναι θέμα χρόνου και η οικονομική ευημερία, να μας ακολουθήσει. Καθώς γινόμαστε πηγές Προσφοράς και Γενναιοδωρίας για όλους, το σύμπαν μας το ανταποδίδει και μας γεμίζει με πλούσια δώρα.
Mε αυτόν τον τρόπο, μας εκφράζει το ευχαριστώ του.
Συνήθως εμείς λειτουργούμε ανάποδα. Οραματιζόμαστε και ποθούμε την εξωτερική αφθονία, χωρίς συχνά να συντονίζουμε τις σκέψεις και τις πράξεις μας, για να αποκτήσουμε εσωτερική αρμονία και αληθινή αφθονία.
Για αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς, επειδή έχουμε εκπαιδευτεί να σκεφτόμαστε από παιδιά με έναν εξωστρεφή τρόπο.
Ως ενήλικες τώρα, χρειάζεται να δίνουμε καθημερινά χρόνο στην ενδοσκόπηση. Στο διαλογισμό, στο στοχασμό και στην παρατήρηση του εαυτού μας.
Κάθε μέρα, ας ρωτάμε τον εαυτό μας:                                                    

Τι είναι αυτό που θα με κάνει αληθινά ευτυχισμένο-η;
Ποιες αρετές είναι αυτές και ποιες ποιότητες ενέργειας, θα μπορούσα να μοιραστώ με τους ανθρώπους γύρω μου;
Ποιες σκέψεις και πράξεις είναι αυτές, που θα με γεμίσουν με πληρότητα και εσωτερική αφθονία;
Ποιες πράξεις μου είναι αυτές, που μπορούν να ωφελήσουν τους συνανθρώπους μου; 
Ο καθημερινός αυτοέλεγχος και η επίγνωση, θα μας οδηγήσουν στην αληθινή αφθονία και τότε η οικονομική αφθονία εύκολα θα ακολουθήσει.