ΑΝΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑ

Written by

Στους 15 περίπου μήνες που παρουσιάστηκε, ανδρώθηκε και ολοκληρώθηκε ο θανατηφόρος κορωνοϊός , οι  Έλληνες πολίτες παρακολουθούμε σχεδόν εκστατικοί την πορεία της εξέλιξης του ιού, τις ανακοινώσεις των ειδικών γιατρών, τις αποφάσεις των κυβερνητικών στελεχών, καθώς και τις αντιδράσεις όλων μας, αντιδράσεις προερχόμενες από κοινή λογική, μετριοπαθή στάση, αλλά και άλλες εκπορευόμενες από ανύπαρκτους νόες, ημιμάθηση και άγνοια.

Ευχή όλων παρέμενε η παρασκευή  εμβολίων από διακεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες, που θα προστάτευαν τους λαούς, θα ανακούφιζαν τις μάζες, θα περιόριζαν τους θανάτους.

Παρά το γεγονός ότι η επίσπευση της παρασκευής των εμβολίων δημιουργούσε λογικές αντιδράσεις, η πλειονότητα των επιστημόνων διαβεβαίωνε για την αποτελεσματικότητά τους και τη πρόκληση ανοσίας στους εμβολιασθέντες.

Η Κερδοσκοπία των φαρμακευτικών εταιρειών, που περιλάμβανε και τη καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων,  η ταυτόχρονη παρασκευή τριών εμβολίων, κάποιες υπαρκτές και ανύπαρκτες παρενέργειες επέτειναν τα προβλήματα αποδοχής των εμβολίων, με επακόλουθα τη δημιουργία πανικού και την εκ τούτου γέννηση του φαινομένου αρνητισμού, εν είδει ιδεολογικού κινήματος.

Η επίκληση από τους αρνητές, της ανικανότητας ορισμένων γιατρών, ο  φόβος  ύπαρξης τσιπ στο εμβόλιο, οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία, ήταν από τα στοιχεία που πολύ δύσκολα μπορούσαν να καμφθούν και το αποτέλεσμα νάναι τραγικό, δεδομένων πολλών αδικαιολόγητων θανάτων-ακόμη και γιατρών- από τον μη εμβολιασμό.

Η πολυφωνία στις ανακοινώσεις εκ μέρους των λοιμωξιολόγων δεν βοηθά στην αποδοχή των πολιτών της κατάστασης ως έχει, γιατί ο καθένας επιλέγει τον γιατρό και τις απόψεις που εκφράζει και αυτές επικαλείται.

Η αντιμετώπιση της άρνησης πολλών πολιτών μόνο εύκολη δεν είναι και ούτε και οι καθημερινοί θάνατοι τους αλλάζουν θέση.

Η ανοσία που επιδιώκεται από κυβέρνηση και κυβερνώμενους δυστυχώς σκοντάφτει στην ανοησία των ολίγων που είναι βόμβες έτοιμες να εκραγούν,να μεταδώσουν, να κολλήσουν τον ιό.

Η στήλη θα ήθελε-με λύπη- να προσθέσει την απουσία υποστήριξης των κυβερνητικών επιλογών από λίγους –ευτυχώς- εκπροσώπους της εκκλησίας, και να επισημάνει τους πολλούς θανάτους ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των μνημοσύνων.

Τούτων εχόντων των πραγμάτων είναι αναγκαία η επιφώνηση του ρηθέντος –ο σώζων εαυτόν σωθήτω.-