Χριστουγεννιάτικες καρδιές, ή Φέτος τα Χριστούγεννα άρχισαν τα όργανα

Written by

Το ελικόπτερο δεν δυσκολεύτηκε να προσγειωθεί στην οροφή της φαραωνικής έπαυλης που δέσποζε στο κέντρο του κτήματος. Το μέγαρο ήταν φωταγωγημένο και ισχυροί προβολείς μετέτρεψαν τη χειμωνιάτικη νύχτα σε μια εκτυφλωτική πολική μέρα. Το ιατρικό προσωπικό κατέβηκε πριν καν προσγειωθεί το σκάφος και άρχισε να τρέχει για το εσωτερικό του κτηρίου μεταφέροντας με αγωνία το πολύτιμο τρόπαιο του.

Οι ώρες περνούσαν βασανιστικά αργά και θα απορούσε κανείς αν ήξερε πως οι εκατοντάδες ζάμπλουτοι  καλεσμένοι για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν της δυναστείας των Ροκφέλλερ έμεναν σιωπηλοί περιμένοντας μέσα στην τερατώδη πολυτέλεια της έπαυλης το ιατρικό ανακοινωθέν για την επισφαλή υγεία του επικεφαλής του Οίκου. Ο Τελετάρχης είχε εκπονήσει σχολαστικά δύο πλήρη προγράμματα  για τη βραδιά. Ένα για την ευτυχή έκβαση της μεταμόσχευσης και ένα για την απευκταία. Η Δυναστεία βλέπετε θα συνέχιζε εις τους αιώνες αδιάλειπτα. Η εκατονταμελής ορχήστρα και οι διάσημοι τενόροι της παγκόσμιας λυρικής σκηνής θα πλημμύριζαν τους αχανείς χώρους με εύθυμες ή θλιβερές μελωδίες αναλόγως της έκβασης. Οι σεφ είχαν μαγειρέψει εκλεκτά εδέσματα για κάθε περίπτωση ενώ τα στίφη των αργυρώνητων δημοσιογράφων θα λάμβαναν το κατάλληλο δελτίο τύπου, μαζί με το απαραίτητο βαρύτιμο ενθύμιο.

Ήταν η έκτη καρδιά που αποσπούσε από κάποιο θώρακα κοινού θνητού ο 99χρονος μεγιστάνας για να απολαύσει μια παράταση θνητότητας με τον ομολογημένο πόθο η επιστήμη να του προσφέρει την αθανασία κάποτε. Φέτος όμως τα Χριστούγεννα οι μεταμοσχευμένες καρδιές μέσα στα στήθη των ισχυρών της γης θα γίνονταν σπόρος και θα φύτρωναν τιτάνια επαναστατικά δένδρα αξερίζωτα.

Τα μεσάνυχτα ο Βαρώνος εισέβαλε στην αίθουσα χορού ακολουθούμενος από τους έντρομους γιατρούς του που μάταια προσπαθούσαν να τον πείσουν να γυρίσει στο κρεβάτι του μετά την όπως φαίνονταν επιτυχή επέμβαση. Μίλησε απνευστί:

«Χαρίζω όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία του Οίκου μας στους πολίτες της Αφρικής για να νικηθεί η πείνα, η κακουχία και οι αρρώστιες. Μετά τη γιορτή όλοι οι δικηγόροι μας θα σχεδιάσουν τον καλύτερο τρόπο για να διανεμηθεί ο κλεμμένος μας πλούτος χωρίς να κερδίσουν οι μεσάζοντες. Πιστέψτε με ξέρω και τους δύο τρόπους».

Λαχάνιασε, κοκκίνησε και έσπευσε να καθίσει σε μια πολυθρόνα. Οι γιατροί πάνιασαν.

«Θα ανοίξω όλα τα μέγαρα μας στους αστέγους. Θα μετατρέψω τα εργοστάσια όπλων σε τροφίμων, ρούχων και συσκευών. Κανένας δεν θα χάσει την εργασία του και όλων ο μισθός θα αυξηθεί.  Καλέστε όλους τους συμπολίτες μας  να γιορτάσουμε στην έπαυλη και κάντε τις ανάλογες ετοιμασίες και στα δικά σας μέγαρα».

Ένα σούσουρο και εκατοντάδες τρομαγμένα βλέμματα απλώθηκαν σε όλες τις αίθουσες. Η «Επανάσταση των χαμένων καρδιών» άρχισε. Όσες ρίζωσαν σε άδικα στήθη, φούντωσαν, κόρωσαν και μεταμόρφωσαν όσους τις έλαβαν σε Ανθρώπους. Η έκτη καρδιά του Ροκφέλλερ, που κανείς δεν ξέρει από πού προέρχονταν, διέλυσε την αυτοκρατορία προς όφελος των φτωχών, των παιδιών, των ανέργων, των αστέγων, των αρρώστων. Προς όφελος όλων μας. Την ακολούθησαν και όλες όσες μπολιάστηκαν σε σώματα πλουσίων, πολιτικών και βασιλιάδων. Θα ακολουθούσαν και τα άλλα όργανα. «Άρχισαν τα όργανα» όπως λένε.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έφυγε με ένα τεράστιο χαμόγελο από τους πάγκους της πολυτελούς κουζίνας όπου, όπως και άλλοι πρόεδροι, πρωθυπουργοί και δικτάτορες περίμεναν υπομονετικά να τους καλέσουν στην αίθουσα. Πριν λίγο ο υπερκινητικός Βαρόνος είχε εισβάλλει στην κουζίνα και τους ανακοίνωσε το σβήσιμο όλων των εθνικών χρεών των κρατών τους προς τον κολοσσό των Ρότσιλντ-Ροκφέλλερ και την κάλυψη των χρεών τους προς τρίτους (ποιους άραγε;) από τα ανυπολόγιστα αποθέματα των Δυναστειών τους. Άνθρωποι και κράτη θα έκαναν φέτος Χριστούγεννα (και ο πρωθυπουργός μας θα επανεκλέγονταν).

Η νέα του καρδιά πετάριζε ανήσυχα υπαγορεύοντας με φρενήρη ρυθμό ένα νέο παγκόσμιο συμβόλαιο ισότητας, αγάπης, φιλίας που αποτυπώνονταν σε νόμους , συνθήκες, κανόνες και Χάρτες σε όλο τον κόσμο και μαζί της τιτίβιζαν συντονισμένες τις οδηγίες οι μεταμοσχευμένες καρδιές στα στήθη των μεγιστάνων. Οι γιγάντιες πύλες της έπαυλης άνοιξαν και χιλιάδες άνθρωποι μπήκαν στους στολισμένους κήπους του Βαρόνου. Αγκαλιάζονταν, φιλιούνταν, έκαναν πρόποση με γλυκόπιοτα ποτά, γεύονταν σπάνια εδέσματα, θαύμαζαν εκθαμβωτικά έργα τέχνης στους διαδρόμους και τις αίθουσες του μεγάρου.

Όταν όλοι οι άνθρωποι γιόρτασαν μαζί σε όλο τον κόσμο τα Χριστούγεννα ο παφλασμός του αίματος στις βαλβίδες της μεταμοσχευμένης καρδιάς του Ροκφέλλερ έγινε ψίθυρος και η καρδιά του σίγησε σαν το χριστουγεννιάτικο στολίδι που μαζεύεται στο κουτί μέχρι την επόμενη γιορτή και ο Βαρόνος αναπαύτηκε χαμογελαστός.

Ο νέος κόσμος είχε επιβληθεί αναίμακτα (ε, ίσως όχι και τόσο) αν και πολλά ακόμη έπρεπε να γίνουν. Τη σειρά πήραν τα μεταμοσχευμένα μάτια, τα νεφρά και τόσα άλλα όργανα.

Φέτος ο Θεός «στόλισε» τα στήθη των ανθρώπων με χριστουγεννιάτικες καρδούλες και το δένδρο που αυτές πότισαν θέριεψε και έλαμψε πιο φωτεινό από ποτέ!!!

cityculture.gr/ γράφει ο / Γιάννης Μπαχάς
Ο Γιάννης Μπαχάς είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Α.Π.Θ. και μέλος της Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.