Γιάννης Μπαχάς

Ονομάζομαι Γιάννης Μπαχάς και είμαι 49 ετών. Ζω και εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη. Έχω τρία παιδιά, τον Φοίβο, τον Έκτωρα και τη Νέμεσις. Υπηρετώ ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το 1998. Συνεχίζω τις σπουδές μου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Α.Π.Θ. Μιλάω και γράφω στα Αγγλικά, τα Βουλγαρικά και τα Ρώσικα. Εκτός από τον Αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή στα ενδιαφέροντα μου συγκαταλέγονται η Λογοτεχνία, ο Κινηματογράφος, η Δημοσιογραφία και η Ιστορία.

Άρχισα να γράφω πριν δύο χρόνια και συμμετείχα με ποιήματα, διηγήματα και λογοτεχνικά δοκίμια σε διάφορες ανθολογίες ενώ διακρίθηκα και σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Γράφω κυρίως διηγήματα επιστημονικής φαντασίας, τρόμου, εναλλακτικής ιστορίας αλλά και με αυτοβιογραφικά στοιχεία. Συγγραφείς που αγαπάω και μελετώ είναι ο Δημοσθένης Βουτυράς, ο Μ. Καραγάτσης, η Λιλή Ζωγράφου, ο Βασίλης Αλεξάκης και από τους ξένους ο Howard Phillips Lovecraft, E.A.Poe, A. Machen, O. Wilde, K. Hamsun, Ezra Pound αλλά και πολλοί άλλοι.

Διατηρώ ένα λογοτεχνικό ιστολόγιο, ανάμεσα σε αρκετά άλλα με αθλητικό περιεχόμενο, το οποίο είναι αφιερωμένο στον Μέγα Ιουλιανό και ονομάζεται “Το Φρούριο της Λήθης”, ονομασία που έδωσε ο ίδιος στον τόπο της εξαετούς εξορίας του (www.thecastleofoblivion.blogspot.com).

Θα με τιμούσε να το γνωρίσετε.

Γιάννης Μπαχάς