Γιοβάννα, συναυλία-ρεσιτάλ στο Αριστοτέλειο, κριτική

Written by

Μια εκπληκτική συναυλία με τη Γιοβάννα παρακολουθήσαμε στο θέατρο Αριστοτέλειο, μια συναυλία-ρεσιτάλ με τη τραγουδίστρια που μαγεύει για έξη δεκαετίες Ελληνικό και παγκόσμιο κοινό.

Ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά η φωνή της, η ψυχή της και το πνεύμα της, παραμένουν ακμαία, ζωντανά, ελκυστικά.

Μια ερωτική τραγουδίστρια, με γλυκύτητα, ηρεμία, απίστευτα ζεστή φωνή, ωραίο ειρμό σκέψης, μας χάρισε επί δύο ώρες επιτυχίες, τραγουδώντας σε επτά γλώσσες.

Η Ιωάννα Φάσσου-Καλπαξή υπήρξε  σχεδόν πάντοτε τραγουδίστρια του φεστιβάλ τραγουδιού, με βραβεύσεις, όπως και στη Eurovision, εκπροσωπώντας την Ελβετία.

Η Γιοβάννα μας ενθουσίασε, τραγουδώντας στα Ελληνικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσικά και Γεωργιανά παγκόσμιες επιτυχίες, διαχρονικά διαμάντια της ποίησης και των στίχων, κατακτώντας κοινό και κριτικούς και αποκτώντας βραβεία και τίτλους, με χαρακτηριστικό αυτόν της επιτίμου πολίτη της Τιφλίδας, όπου λατρεύεται.

Η Γιοβάννα τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες ασχολείται με το γράψιμο διηγημάτων και μυθιστορημάτων, αρκετά των οποίων μετρούν χιλιάδες αναγνώστες.

Άτομο με έντονη προσωπικότητα, φιλοσοφημένο, σεμνό, ποιοτικό, εντυπωσίασε τόσο με τα τραγούδια της, όσο και με το λόγο της, λιτό και μεστό σε περιεχόμενο, αποκαλυπτικό, ενδιαφέροντα.

Οι θεατές, πότε άφωνοι, πότε με απίστευτη συμμετοχή, συνετέλεσαν στην εξαιρετική επιτυχία του ρεσιτάλ της διάσημης τραγουδίστριας, σιγοτραγούδησαν, χειροκρότησαν, ενθουσιάστηκαν σε μια μοναδική βραδιά απίστευτης ομορφιάς.