Η αυθεντικότητα της καρδιάς

Written by

Ένας άνθρωπος που είναι εναρμονισμένος με τον αληθινό εαυτό του, αρχίζει και αποκτάει έντονη διαίσθηση και κατ’ επέκταση, είναι συντονισμένος με το τσάκρα της καρδιάς του. Για να μπορούμε να λειτουργούμε σε σταθερή βάση με γνώμονα την καρδιά μας και τα επιτακτικά θέλω της ψυχής μας, σημαίνει ότι έχουμε το θάρρος να δρούμε, με βάση την εσωτερική μας φωνή. Γεγονός, που δεν είναι τόσο απλό και εύκολο, χωρίς να έχουμε εντρυφήσει στη γνώση και τη γνωριμία του αυθεντικού εαυτού μας.

Το να λειτουργούμε με βάση την καρδιά μας, δε σημαίνει απλά ότι ακολουθούμε όλες τις επιθυμίες μας, συμπεριλαμβανομένου και τις εγωιστικές. Αυτό συμβαίνει όταν βρισκόμαστε σε ένα χαμηλό δονητικό επίπεδο. Όταν η ψυχή προχωράει σταθερά στο μονοπάτι της αυτογνωσίας, το να δρα μέσα από την αυθεντικότητα της καρδιάς, πρόκειται για μία εξυψωμένη και πνευματική στάση.

Όταν γνωρίζουμε τα θεϊκά χαρίσματα και τις αρετές μας και εστιαζόμαστε σε αυτά, εύλογα αναδύεται όλο το δυναμικό μας και λειτουργούμε αυθεντικά, μέσα από τη δύναμη της καρδιάς. Τότε ο κάθε φόβος και αμφιβολία για τον εαυτό μας εξαφανίζονται, καθώς η αγάπη και η αυτοεκτίμησή μας αναπτύσσονται και η ομορφιά μας αναδύεται, μέσα από την έμπνευση και δημιουργικότητα. Η αγάπη προς τον εαυτό μας, είναι ο ταχύτερος δρόμος για να μας οδηγήσει σε υγιείς και αρμονικές σχέσεις με τους άλλους. Και τότε αναδύεται μία άλλη εξυψωμένη δύναμη της καρδιάς. Η ευγνωμοσύνη.

Η εκδήλωση του αγνού εαυτού μας και του δυναμικού μας στο έπακρο, καθώς και η ροή της αυθεντικής αγάπης στις σχέσεις μας, μας δημιουργεί βαθιά συναισθήματα ευγνωμοσύνης και χαράς, καθώς η αγάπη ανθίζει στην καρδιά μας.

Όταν συνδεόμαστε με την καρδιά μας, στην ουσία όταν συνδεόμαστε με τη δύναμη της αγάπης, ο οργανισμός μας παράγει την ορμόνη που λέγεται δεϋδροεπιανδροστερόνη, ή αλλιώς την ορμόνη της ζωτικότητας ή αντικαταθλιπτική ορμόνη. Αυτή η ορμόνη μας βοηθάει να παραμένουμε για περισσότερο νέοι, καθώς επίσης τονώνει δραστικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και μετριάζει το άγχος μας.

Το ινστιτούτο μαθηματικών της καρδιάς, ανακάλυψε ότι η καρδιά έχει γύρω της ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που είναι 5.000 πιο ισχυρό από το αντίστοιχο πεδίο, γύρω από τον εγκέφαλο! Μπορεί μάλιστα να μετρηθεί το πεδίο της καρδιάς, μέχρι και δυόμισι με τρία μέτρα μακριά από το σώμα μας. Αυτό το πεδίο εκπέμπει το πεδίο των συναισθημάτων μας. Εκπέμπει και λαμβάνει ταυτόχρονα την ενέργεια της αγάπης. Η σύνδεση με την καρδιά μας, εύλογα μας οδηγεί στο δρόμο της αγάπης, της χαράς και της ευγνωμοσύνης.

Σε ένα ανώτερο επίπεδο, το να ακολουθούμε την αυθεντικότητα της καρδιάς μας, σημαίνει να ακολουθούμε το πεπρωμένο μας, ανθίζοντας από έμπνευση και δημιουργικότητα.

cityculture.gr / Η αυθεντικότητα της καρδιάς Τάνια Ρούμκου