Ηλιάνα Κυνηγοπούλου : έμφαση στα οφέλη της θετικής σκέψης και του γέλιου (συνέντευξη)

Written by

kinigopoulou800 Life and Business Coach – Laughter Coach. Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, πιστοποιημένη συντονίστρια στη Γιόγκα του Γέλιο.

Τι ακριβώς είναι το κέντρο προσωπικής ανάπτυξης Be Alive- Ευ Ζην Γελώντας;  Ο συλλογικός πολυχώρος Be Alive – Ευ Ζην Γελώντας εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και δραστηριοποιείται στα πεδία της Προσωπικής Ανάπτυξης, δίνοντας έμφαση στα οφέλη της θετικής σκέψης και του γέλιου, του Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, της Δημιουργικής Έκφρασης καθώς και του Life Coaching. Στοχεύουμε στην υποστήριξη και βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φύλου και προσφέρουμε την ευκαιρία δημιουργικής έκφρασης, ψυχικής ευεξίας, ποιοτικής αξιοποίησης του χρόνου, κοινωνικοποίησης, μαθαίνοντας τεχνικές που είναι χρήσιμες για την οικιακή οικονομία.

Έννοιες όπως προσωπική ανάπτυξη, life coaching και business coaching είναι αρκετά νέες και άγνωστες ακόμη για τους περισσότερους…  Όταν μιλάμε για «προσωπική ανάπτυξη» εννοούμε κάθε μέσο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο σύγχρονος άνθρωπος για να γνωρίσει τον εαυτό του, να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του, να εξαλείψει την οποιαδήποτε δυσφορία και αρνητική αντιμετώπιση των καταστάσεων, να αυξήσει την ικανότητά του να ζήσει μια λειτουργική ζωή, να πετύχει προσωπικούς του στόχους, να ενδυναμώσει και να χρησιμοποιήσει τα προτερήματά του. Να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί αλλαγές που έχει επιλέξει ή όχι, να ξεπεράσει ματαιώσεις και δυσάρεστα συναισθήματα, να συνεχίσει να ζει με αισιοδοξία και θετικότητα παρά τις αντιξοότητες, να επικοινωνεί αποτελεσματικά στην οικογένεια, την εργασία, την κοινωνική ζωή. Ένα μέσον είναι και το life coaching, η προπονητική ζωής και αφορά την προσωπική ζωή του ατόμου, δουλεύοντας το άτομο σε όλα τα παραπάνω.Το business coaching αφορά την επαγγελματική ζωή και αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που προκύπτουν είτε από τις εργασιακές σχέσεις είτε από τις δυσκολίες της ίδιας της αγοράς.

Στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων σας κεντρικό ρόλο κατέχει και η γελωτοθεραπεία. Ποια τα οφέλη της συγκεκριμένης «θεραπείας»; Η γελωτοθεραπεία είναι η αγαπημένη μου! Θα μπορούσα να σας μιλώ για ώρες. Είναι μια βαθιά και αποτελεσματική θεραπευτική μέθοδος, εξαιρετικά ευχάριστη και φθηνή. Η κάθε συνεδρία διαρκεί 1,5 ώρα και εκτός από τις ασκήσεις γέλιου, κάνουμε διαλογισμό ή βαθιά χαλάρωση, ασκήσεις θετικής σκέψης, κ.α. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και είναι τα ίδια είτε το γέλιο είναι αυθόρμητο είτε τεχνητό. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας. Είναι ένα καταπληκτικό γιατρικό για την ψυχή και το σώμα, μας διατηρεί νέους και υγιείς. Δεν θα σας αναφέρω εδώ αναλυτικά τα οφέλη και τη φυσιολογία του γέλιου, σας λέω μόνο αυτό που έχει ειπωθεί από πολλούς που ασχολήθηκαν με αυτό: «Δεν σταματάς να γελάς επειδή γερνάς. Γερνάς επειδή σταματάς να γελάς».

 Τι ήταν αυτό που κέντρισε εσάς ώστε να ασχοληθείτε και να εξειδικευθείτε στον τομέα της συμβουλευτικής και του life coaching;  Η ενασχόλησή μου με τους ανθρώπους για πολλά χρόνια ως στέλεχος στο τραπεζικό σύστημα με ώθησε να θελήσω να σπουδάσω τις μεθόδους που θα με έκαναν να είμαι σε θέση να βοηθώ τους ανθρώπους και σε άλλα επίπεδα. Αυτού του είδους η συμβουλευτική, το life coaching, βοηθά αποτελεσματικά, σύντομα και ανέξοδα τον άνθρωπο, στην προσωπική ή επαγγελματική του ζωή ώστε να επαναπροσδιορίσει τους στόχους του, να γνωρίσει τον εαυτό του, να βελτιώσει τις σχέσεις του και τη ζωή του γενικότερα. Συναντώντας και άλλους ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο οργανώσαμε την Be Alive – Ευ Ζην Γελώντας.

 Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα εργαστηρίων δημιουργικής έκφρασης καθώς και βιωματικών σεμιναριών, που ξεκινούν φέτος το Σεπτέμβριο στο Be Alive;  Τα εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης περιλαμβάνουν τμήματα ζωγραφικής στο μετάξι, μαθήματα ντεκουπάζ, φτιάχνω το παλιό καινούριο με φαντασία, κατασκευή κοσμημάτων με τσόχα. Τα βιωματικά σεμινάρια περιλαμβάνουν εργαστήρια ενεργειακής διαχείρισης, αυτοθεραπείας, Κοσμοενεργειακής Θεραπείας (μοναδική θεραπευτική εναλλακτική ενεργειακή μέθοδος, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμο Υγείας που διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας), ομάδες αυτογνωσίας και θεατρικής έκφρασης και ομάδες διαλογισμού. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο και τα τμήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο.

 Πώς μπορεί να μάθει περισσότερα για τις δραστηριότητές σας;  Έχουν προγραμματιστεί ανοιχτές συγκεντρώσεις για όλο τον κόσμο, ώστε να γνωριστούμε και να αναπτύξουμε μαζί το πρόγραμμά μας. Επίσης, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μπορεί όποιος θέλει να επισκεφτεί το χώρο μας (Ιπποκράτους 66, οικισμός Κωνσταντινουπολιτών), πρωί ή απόγευμα. Αιτήσεις ενδιαφέροντος μπορούν όλοι να στέλνουν μέσω email, μέσω της ιστοσελίδας μας ή τηλεφωνικά. Από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει και ο νέος χώρος μας στην οδό Χαλκέων 13, στο κέντρο.

 info:

BeAlive – Ευ Ζην Γελώντας
Ιπποκράτους 66, Κωνσταντινουπολίτικα
Χαλκέων 13, Kέντρο
Τ: 2310 926618, 6944 41862
www.bealive.gr,
[email protected]

Συνέντευξη στην Δανάη Σοφία Βαρδαλή