Καλημέρα! Είμαι το πρωινό σου χαμόγελο!

Written by

Καλημέρα! Είμαι το πρωινό σου χαμόγελο!
…μην κάνεις πως δε με ξέρεις, εγώ είμαι! Μην προσπαθείς να με διώξεις, θα είμαι πάντα μαζί σου, υπάρχω από τότε που γεννήθηκες και θα σε ακολουθώ για πάντα… Γιατί όμως με κρατάς κρυμμένο; Γιατί δε μ’ αφήνεις να δω τους υπόλοιπους ανθρώπους, όταν η μέρα ξεκινάει, ο ήλιος λάμπει /ή έστω έχει ομίχλη/ και τα πουλάκια κελαηδούν; Πόσο δύσκολο σου είναι να με δείξεις στους φίλους σου και στους γύρω σου; Αφού άλλωστε το ξέρεις…από εμένα εξαρτάται άμα θα πάει καλά η μέρα σου…Όχι, όχι μη μου κουνάς εμένα το κεφάλι…δε στα ‘πανε καλά! Δε φταίνε οι εξωτερικές συνθήκες που νιώθεις ότι σήμερα είναι μια χάλια ή έστω αδιάφορη μέρα…εσύ φταις! Που με αντικατέστησες με αυτήν την ηλίθια γκριμάτσα αδιαφορίας..ποιον; Εμένα! Που για μένα γράφτηκαν τα πιο πολλά τραγούδια, χάρη σε μένα οι άνθρωποι ερωτεύονται κι εγώ μπορώ να λύσω όλα τα προβλήματα! Είσαι υπεύθυνος της μοίρας σου λοιπόν…

Και μετά απ’ όλα αυτά που σου είπα συνεχίζεις να κρατάς τα χείλη σου ενωμένα σ’ αυτήν την κακοσχηματισμένη γραμμή…έλεος! Τελοσπάντων, τελοσπάντων, άκουσέ με, είναι πολύ απλό… Ακολούθα κατά βήμα τις οδηγίες μου:

χαλάρωσε το πρόσωπό σου
σκέψου κάτι πολύ όμορφο
ξεκίνα να κάνεις καμπύλη την ίσια γραμμή των χειλιών σου
βάλε στόχο οι άκρες τις γραμμής αυτής να φτάσουν στο ύψος των μάγουλων

Έλα μην ανησυχείς…το δύσκολο τελείωσε! Τώρα απλά άφησε τα χείλη σου ελεύθερα, να φανούν τα δόντια και δείξε με σε κάποιον επιτέλους! Ακόμα κι αν δεν τον ξέρεις! Θέλω τόσο πολύ να με γνωρίσεις σ’ όλους τους ανθρώπους και πολύ περισσότερο να με χαρίσεις σε κάποιον απ’ αυτούς!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

cityculture.gr/ γράφει η Πηνελόπη Καπετανίδου