Καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. 10, και όχι μόνο ιδέες, για να περάσετε καλά!

Written by

DSC02273Τα τελευταία καλοκαίρια στην πόλη μένει όλο και περισσότερος κόσμος. Πάνε οι εποχές που ερήμωνε η πόλη. Κάτι που ο κόσμος, ακόμα κι αν πάει διακοπές, έχει μειώσει τον χρόνο των διακοπών του, κάτι που οι τουρίστες  αυξάνονται στη Θεσσαλονίκη (νέο φρούτο και αυτό), η πόλη έχει κόσμο. Και το καλύτερο ; Έχει πλήθος πολλών και καλών επιλογών για να  περάσεις καλά και ανθρώπινα. Η Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι εξακολουθεί να είναι μια κούκλα. Ίσως τα καλοκαιρινά βραδάκια, όταν αρχίζει να δροσίζει, είναι καλύτερη.

Ευτυχώς οι επιλογές δεν σταματάνε γι’ αυτούς που θέλουν να χαρούν την πόλη αλλιώς. Ενημερωθείτε καθημερινά από το City Portal και αφεθείτε να σας παρασύρει η μαγεία μιας άλλης πόλης, μιας πόλης αλλιώς!

Επιλογή 1η

IMG_20130620_181857

Τα θερινά σινεμά. Πάντα είναι μια από τις αγαπημένες μου εξόδους. Χαλαρή ατμόσφαιρα, ωραία έργα, λίγο πιο ανάλαφρα συνήθως, πιο καλοκαιρινά και αυτά. Τραπεζάκια, μπυρίτσα και χοτ ντογκ. Μάλιστα  υπάρχουν συνέχεια προσφορές και κάποια, όπως το Σινέ Θερμαϊς έχουν προβολές δωρεάν. Διοργανώνονται ακόμα και ωραίες προβολές σε χώρους της πόλης που αναδεικνύονται μέσα από τη νέα τους χρήση όπως η προβολή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή οι προβολές στην Casa Bianca.  Ενημερωθείτε για όλα στο city portal. Δείτε ακόμα το πρόγραμμα των προβολών στον κινηματογράφο Μακεδονικόν από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης  Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης ΕΔΩ

Επιλογή 2η

DSC05241Καραβάκια και βόλτα στον Θερμαϊκό. Μπορεί να μην έχουμε ακόμα, θαλάσσια συγκοινωνία, μας την υποσχέθηκε σύντομα ο Μπουτάρης, αλλά έχουμε τα καραβάκια μας που κάνουν βόλτες συνέχεια. Είτε για καφεδάκι είτε για ποτάκι το βράδυ. Ιδιαίτερα τα βράδια με φεγγάρι είναι μαγικά και θα δείτε τη Θεσσαλονίκη αλλιώς. Και αυτά, αν τα πετύχετε,  οργανώνουν και βραδιές έκπληξη όπως με τον Φλωρινιώτη. Γιατί όχι; Τα ποτά είναι πολύ καλά (δοκίμασα μοχίτο και ήταν πολύ καλύτερο από πολλά μουράτα μπαράκια της πόλης). Ψάξτε και για προσφορές που κάνουν στις τιμές, ενημερωθείτε για τις ώρες αναχώρησης και εμπρός για βόλτα. Εναλλακτικά και πιο χλιδάτη επιλογή να νοικιάσετε ένα ιστιοπλοϊκό και να κάνετε βόλτα στον Θερμαϊκό. Υπάρχουν προσφορές και γι’ αυτά (4 ώρες βόλτα είδαμε στον Θερμαϊκό σε πολύ καλή τιμή). Πάρτε την παρέα σας λοιπόν και απολαύστε θαλασσινό αγέρι).

Επιλογή 3η 

IMG_20130627_151931

 

Τα τελευταία χρόνια η Θεσσαλονίκη απέκτησε και λεωφορεία που κάνουν ξεναγήσεις στην πόλη. Μπορείτε να πάρετε το  πολιτιστικό λεωφορείο αριθμός 50 ή το sight seeing bus (ανοιχτό λεωφορείο), ή το τρενάκι  (ξεκινούν όλα από τον Λευκό Πύργο).

Εφοδιαστείτε με φωτογραφικές μηχανές και κάντε τον τουρίστα στην πόλη σας. Θα δείτε μέρη που είτε δεν τα ξέρατε είτε τα έχετε ξεχάσει. Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

 

 

Επιλογή 4η

DSC05350 Το Λιμάνι της πόλης (είπαμε νεκρό μεν από μεταφορές) αλλά πολιτιστικά και αισθητικά αναβαθμίστηκε. Και μουσεία έχει (Φωτογραφίας και Κινηματογράφου), και καφέ έχει, και εκδηλώσεις γίνονται συνέχεια και την καλύτερη θέα του λιμανιού και του Λευκού Πύργου έχει. Κάντε τις περιηγήσεις στα μουσεία και απολαύστε το καφεδάκι σας είτε μέσα στα καφέ του μουσείου είτε έξω. Μπορείτε να κάνετε ακόμα και ηλιοθεραπεία στα ξύλινα ντεκ και στα ωραία καθίσματα-ξαπλώστρες που έχει. Αν τα προλάβετε θα είστε από τους τυχερούς. Το βράδυ θα πάρετε τις μπυρίτσες σας και θα απλωθείτε μαζί με πολλούς άλλους στα ξύλινα ντεκ αμπελοφιλοσοφώντας.

 

IMG_20121108_151331

Επιλογή 5η

Έχετε καιρό να πάτε στα μουσεία της πόλης; Είναι ευκαιρία να τα δείτε με την ησυχία σας. Το Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό αλλά και του Λευκού Πύργου είναι όλα πολύ κοντά. Άσε που έχουν και πολύ ωραία καφέ για να ξαποστάσετε μετά ή να τσιμπήσετε μια σαλάτα με ένα παγωμένο λευκό κρασί. Πάρτε τους ενημερωτικούς οδηγούς και αφιερώστε μια ξενάγηση στον εαυτό σας. Συμβουλή! Καλύτερα να μην απλωθείτε παντού. Επιλέξτε κάτι συγκεκριμένο που σας ενδιαφέρει και επικεντρωθείτε εκεί.

 

Επιλογή 6η

DSC07324Σήμερα  προτείνουμε εκδρομή θα πάτε στην Άνω Πόλη και τον Κέδρινο Λόφο. Αν έχει και παράσταση το βράδυ θα το συνδυάσετε και με την παρακολούθηση της παράστασης στο θέατρο Δάσους το βράδυ.  Θα πιείτε τον καφέ σας αγναντεύοντας όλη την πόλη (να πάτε στη δύση). Κάντε βόλτα στο δάσος , γιατί όχι και μια επίσκεψη στον ζωολογικό κήπο (βάζω στοίχημα ότι δεν έχετε πάει) και μετά συνεχίστε με μια από τις ωραίες παραστάσεις που ανεβαίνουν εκεί.

 

 

Επιλογή 7η

DSC00197Σήμερα θα πάρετε το λεωφορείο (έχει δρομολόγια με ΟΑΣΘ) ή το αυτοκίνητό σας και θα πάτε προς Περαία μεριά. Θα κάνετε το μπάνιο σας σε ένα από τα πολλά beach bars που υπάρχουν εκεί και μετά θα πιείτε το τσιπουράκι σας χαζεύοντας όλη την πόλη. Το βράδυ θα συνεχίσετε (αν βαστάτε) πίνοντας το ποτάκι σας, σε ειδυλλιακά τοπία σε σεζ λογκ στην αμμουδιά με τα κεράκια να αναβοσβήνουν και δίπλα σας και πάνω στον ουρανό.

 

 

 

Επιλογή 8η

IMG_20130518_184009

Σήμερα θα γνωρίσετε μια άλλη πλευρά της πόλης. Η αρχαία αγορά, και μετά το Μπιτ παζάρ με τα παλιατζίδικα και τα πέριξ ουζερί και μπαράκια. Η περιοχή είναι μι αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές εναλλακτικές επιλογές και νέα μαγαζιά. Θέατρα με άποψη, ουζερί, καφέ όλα με κάτι ιδιαίτερο.

 

 

 

 

Επιλογή 9η

 DSC05567Σήμερα θα κάνετε πικ νικ σε μέρη της Θεσσαλονίκης που δεν πάτε συχνά. Και έχει τέτοια πολλά η πόλη. Βρείτε το δικό σας μέρος. Κατά μήκος της Κρήνης έχει πολλές τέτοιες γωνιές. Ο Κέδρινος λόφος επίσης. Ο Κήπος του Καλού. Ακόμα και δίπλα στην αμμουδιά μπορείτε να χαρείτε το πικ νικ σας και το ποτάκι σας.  Πάρτε το βιβλίο σας και διαβάζετε κρυφοκοιτώντας την πόλη. Μια άλλη Θεσσαλονίκη με γωνιές που δεν τις είχατε προσέξει αλλά είναι δίπλα μας. Δείτε ΕΔΩ και άλλες γωνιές της πόλης μας


 

Επιλογή 10η

DSC01381 Η παραλία της Θεσσαλονίκης είναι πάντοτε ένα σημείο που προσφέρεται για βόλτες. Με τα πόδια, με ποδήλατο, δεν βαριέσαι να την απολαμβάνεις.  Σε λίγο καιρό (Δήμαρχε το ακούς;) ελπίζουμε να είναι έτοιμη όλη. Μας έλειψε όλους. Είναι από τα πιο ωραία κομμάτια της πόλης μας. Πρωί ή βράδυ για μικρούς ή μεγάλους. Είναι μια μεγάλη γειτονιά. Είναι το ζωντανό κύτταρο που ενώνει ως συνδετικός ιστός όλη την πόλη. Βάλτε την στη ζωή σας και απαιτήστε να την έχουμε όμορφη, καθαρή, ζωντανή, ανθρώπινη πάντα.

 

 

DSC09785Υπάρχουν και άλλες πολλές επιλογές.  Η πόλη είναι ζωντανή και αναπτύσσει δυναμική γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπάνε αυτήν την πόλη. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τελεφερίκ και θα ανεβαίνουμε στη Άνω Πόλη με ασανσέρ και με θέα.  Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να κάνουμε και ποδηλατάδα με ποδήλατα που θα δανειζόμαστε από διαφορετικά σημεία της πόλης. Κάτι που από πέρυσι εφαρμόζεται στην Περαία και μπράβο τους . Και το μετρό θα  γίνει. Και η θαλάσσια συγκοινωνία. Και μην ξεχνάτε ότι έχουμε και λεωφορεία που έρχονται στην ώρα τους, που έχουν κλιματισμό, που έχουν κάμερες που σε ειδοποιούν για τις ώρες προσέλευσης, που μπαίνεις στο ίντερνετ και βλέπεις τι ώρα θα περάσουν από τη στάση της γειτονιάς σου.

Μπορούμε να την χαρούμε, μπορούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε ακόμα πιο όμορφη. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν άνθρωποι με μεράκι. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Ας κοιτάξουμε την πόλη μας με μια άλλη ματιά και θα μας εκπλήξει. Ευχάριστα!

DSC07310