Μελίνα Ασλανίδου : Νιώθω ευλογημένη να ζω στον κόσμο της μουσικής (συνέντευξη)

Written by

Melina_Aslanidou-1Μια από τις πιο αισθαντικές και βαθιά λαϊκές φωνή του νέου ελληνικού τραγουδιού, , συμμετέχει μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου και την Πίτσα Παπαδοπούλου σε ένα μεγάλο «γυναικείο» αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη στη Μονή Λαζαριστών.

Λίγα λόγια για τη συμμετοχή σου στο γυναικείο αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη; Είναι μεγάλη τιμή και ωραία πρόσκληση για μένα να συμμετέχω σ’ ένα τέτοιο μεγάλο αφιέρωμα για έναν  σπουδαίο, μυθικό πλέον, συνθέτη και μάλιστα με δυο σπουδαίες και ξεχωριστές ερμηνεύτριες την Πίτσα Παπαδοπούλου και την Φωτεινή Βελεσιώτου.

Τι έχουν εκείνα τα τραγούδια που απ’ ότι συνεχώς φαίνεται δεν έχουν τα σημερινά; Ποιο τραγούδι του σε συγκινεί ιδιαίτερα; Είχαν μάλλον πιο φρέσκο τον πόνο στην μνήμη τους. Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου όταν ήμουν πιτσιρίκι ήταν τα «Καβουράκια», αξέχαστη η «Συννεφιασμένη Κυριακή», λατρεύω το «Φάνταζες σαν πριγκιπέσσα», ξεχωρίζω την «Αχάριστη» και συγκινούμαι με το «Γεννήθηκα για να πονώ»…

Μετά από αρκετά πλέον δύσκολα χρόνια που περνάμε πώς έχει διαμορφωθεί η ευκολία ή η δυσκολία εύρεσης καινούριων τραγουδιών; Για μένα το κριτήριο είναι η αισθητική μου και ο τρόπος που νοιώθω εγώ σήμερα τα πράγματα…

Τι μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένη σήμερα; Απλά και καθημερινά πράγματα, γήινα και αληθινά…

Απολάμβανες περισσότερο τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής ζωής σου; Η κάθε εποχή έχει τη δική της γοητεία. Απολαμβάνω την κάθε στιγμή και νοιώθω ευλογημένη να ζω στον κόσμο της μουσικής…

Πότε αισθάνθηκες την περισσότερη δυσκολία στην έως σήμερα πορεία σου και πώς την αντιμετώπισες; Η αλήθεια είναι οτι σίγουρα έχω περάσει δύσκολες στιγμές, αλλά ήρθαν μετά τόσο όμορφες  και δυνατές και αυτές είναι που κράτησα και κρατώ.

ASLANIDOUmelinaΛίγα λόγια για το νέο σου δίσκο… Ο νέος μου δίσκος είναι η νέα μου χαρά, δύο τραγούδια που έχουν ξεχωρίσει είναι το «Δεν έχω διεύθυνση» και το «Καλοκαίρι αγκαλιά μου», σε μουσική του Γιώργου Παπαδοπούλου και στίχους του Κυριάκου Ντούμου. Είναι μια δουλειά διαφορετική για μένα και ανυπομονώ ν’ ακουστούν και τα άλλα που με τόση αγάπη και μεράκι ετοιμάσαμε.

Πώς εισπράττεις κάθε επιτυχημένη σου καλλιτεχνική χρονιά; Κάθε στιγμή είναι σημαντική για μένα, κάθε συνεργασία ξεχωριστή. Μαθαίνω, ζω, προχωράω, ανδρώνομαι μέσα απ’ όλη τη διαδικασία. Η μουσική είναι ένας δρόμος, ένας αγώνας ασταμάτητος, μια συνεχής εκμάθηση. Θα το ξαναπώ: νοιώθω ευλογημένη που ζω μέσα στη μουσική.

Έχεις μακρινά όνειρα, στόχους μπροστά για να πορεύεσαι; Τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι μακρινά, αλλά σίγουρα υπάρχουν καθημερινά στη ζωή μου. Βήμα-βήμα…

Ο χειμώνας που θα σε βρει; Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που κάνουμε, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω κάτι…

info:
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Προσέλευση  21:00
Στρατόπεδο Κόδρα, Καλαμαριά, στα πλαίσια του Παρά θιν΄αλός 2013
Εισοδος 10 ευρώ
Προπώληση 8 ευρώ: ΙΑΝΟΣ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΚΕΝΤΡΟ, COSMOS) , STEREODISC, TICKETHOUSE, ΕΝΤΕΧΝΟΝ, ΣΑΡΩΘΡΟΝ, ΚΑΦΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
e-ticket 8 ευρώ: aslanidoumelina2013.eventbrite.com

Συνέντευξη στον Χρήστο Μιχαλέρη