Ο δημιουργικός οραματισμός και τα εκπληκτικά αποτελέσματα στην υλοποίηση των στόχων μας

Written by

Ο δημιουργικός οραματισμός και τα εκπληκτικά αποτελέσματα στην υλοποίηση των στόχων μας

Όλοι γνωρίζουμε το Συμπαντικό νόμο της Έλξης, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα γνωστός, μέσα από το ντοκιμαντέρ και βιβλίο «the secret».

Στην πραγματικότητα αναφερόμαστε στη μέθοδο του δημιουργικού οραματισμού, μέσω του οποίου χρησιμοποιούμε τη δύναμη της σκέψης και φαντασίας μας, για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.
Η τεχνική αυτή έχει εφαρμογή σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως υγεία-θεραπεία, ανάπτυξη αυτοεκτίμησης, αποκατάσταση-αρμονία σχέσεων, εύρεση εργασίας, βελτίωση οικονομικών, μεταμόρφωση-θεραπεία συναισθημάτων, βελτίωση ποιότητας ζωής και άλλα

Σημαντικές προϋποθέσεις για την επιτυχία του οραματισμού μας είναι η σφοδρή επιμονή για να πετύχουμε το στόχο μας, η απόλυτη πίστη στο όραμά μας.

Ο δημιουργικός οραματισμός έχει τέσσερα βασικά βήματα, που μας οδηγούν στην επίτευξη των στόχων μας:
1) Καθορισμός ξεκάθαρου στόχου-οράματος
2) Δημιουργία νοερής απεικόνισης για την υλοποίηση του στόχου μας
3) Τακτική συγκέντρωση σε αυτή την εικόνα, στη διάρκεια της ημέρας
4) Πρόσθεση θετικών δηλώσεων στη νοερή μας απεικόνιση.

Καθορίζουμε ξεκάθαρα το στόχο μας και εσωτερικά δημιουργούμε μία νοερή απεικόνιση, με όλη τη φαντασία μας και όλες τις λεπτομέρειες που επιθυμούμε, σαν να ζούμε αληθινά την επίτευξη του στόχου μας. Αυτές τις νοερές εικόνες, τις βλέπουμε ξανά και ξανά μέσα μας, σαν να ισχύουν στην αντικειμενική μας πραγματικότητα. Τέλος, για την απόλυτη επιτυχία του οραματισμού μας, η πρόσθεση των θετικών δηλώσεων τον επισφραγίζουν και τον οδηγούν στη γρήγορη έκβασή του.

Πολλοί μελετητές και πρωτοπόροι του οραματισμού, όπως η Louiz Hay, υποστηρίζουν καθαρά και μόνο με τη δύναμη των επικυρώσεων.
Οι θετικές δηλώσεις αλλιώς, όπως μας τις συστήνουν, πρέπει να είναι απλές και σύντομες. Να επαναλαμβάνονται τακτικά με ζήλο, με πίστη και να γίνονται πάντα στον ενεστώτα χρόνο, στο εδώ και στο τώρα.

Η δύναμη των θετικών δηλώσεων είναι μεγάλη, καθώς η δύναμη του λόγου είναι απεριόριστη. Τα ευοίωνα λόγια και η επαναληπτική χρήση τους, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δημιουργία νέων πεποιθήσεων και εύλογα στην εξουδετέρωση των παλιών και περιορισμένων. Η τροφοδότηση του υποσυνειδήτου μας με συνεχείς θετικές υποβολές, οδηγούν τελικά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η πλήρης πίστη στις προηγούμενες και έπειτα, άμεσα, η υλοποίησή τους.

Άλλοτε βέβαια εμείς οι ίδιοι προβάλλουμε εμπόδια άθελά μας, εμποδίζοντας την υλοποίηση των στόχων μας. Είτε γιατί δεν είμαστε σταθεροί στον πειραματισμό των οραματισμών μας, είτε γιατί δεν αναγνωρίζουμε κάποιες περιοριστικές πεποιθήσεις, ή είτε είμαστε αγνώμονες για αυτά που έχουμε ήδη στη ζωή μας.

Η έλλειψη ευγνωμοσύνης για αυτό που είμαστε και αυτά που έχουμε, είναι συχνά ένα κύριο εμπόδιο, εξαιτίας του οποίου δεν εκπληρώνονται οι στόχοι μας.

Η Ευγνωμοσύνη είναι μία θεραπευτική αξία και δύναμη, που μας κάνει να νιώθουμε ευλογημένοι, καθώς εκτιμάμε όσα έχουμε και δημιουργεί μέσα μας, μία συνειδητότητα αφθονίας.

Σημαντική διευκρίνηση: Δε μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία νέα συνειδητότητα και σε οποιαδήποτε αλλαγή, αν γκρινιάζουμε με την τωρινή μας πραγματικότητα και αισθανόμαστε ελλιπείς μέσα μας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή έκβαση των οραματισμών μας, να περάσουμε πρώτα από τη νοοτροπία της στέρησης σε αυτή της εκτίμησης, της χαράς και της αφθονίας.

ΑΣΚΗΣΗ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΦΘΟΝΙΑ: Οραματίζομαι τη μορφή μου πολύ ξεκάθαρα, μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου με τα όμορφα αγαπημένα μου ρούχα ή με καινούρια ρούχα στο αγαπημένο μου μέρος, στη φύση, ή σε ένα εξωτικό μέρος. Ή όπου αλλού επιθυμώ με αγαπημένα μου πρόσωπα.

ΘΕΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ: Είμαι πλημμυρισμένος-η με υπέροχα συναισθήματα αγάπης, χαράς, ευγνωμοσύνης και αφθονίας! Είμαι στο μέρος που επιθυμώ με όμορφους ανθρώπους, κάνοντας πράγματα που αγαπώ. Η αγάπη και η αφθονία ρέουν μέσα μου και γύρω μου.

cityculture.gr/ Ο δημιουργικός οραματισμός και τα εκπληκτικά αποτελέσματα στην υλοποίηση των στόχων μας / Τάνια Ρούμκου