Σκηνές από έναν Γάμο στο Θέατρο Σοφούλη

Written by

Σκηνές από έναν Γάμο Κριτική παράστασης Βαγγέλης Ραφτόπουλος

Το αριστούργημα του Μπέργκμαν, σκηνές από ένα γάμο, με πρωταγωνιστές τους Έρλαντ Τζότζεφσον και την Λιβ Ούλμαν, τόλμησαν να ανεβάσουν στο θέατρο Σοφούλη η Παυλίνα Χαρέλα και ο Αντώνης Λουδάρος, που είχε και την σκηνοθεσία της παράστασης.

Και όχι μόνο τόλμησαν, αλλά και εξέπληξαν τους θεατές με την μεστή ερμηνεία τους, το πληθωρικό ταλέντο τους, την επιμέλεια σε όλες τις μεταπτώσεις της σχέσης τους, καθώς και τη συνέπεια σε όλη τη διάρκεια του έργου και τη προσαρμοστικότητά τους στις διαφορετικές συνθήκες που διαπέρασαν μια εικοσαετή διαδρομή.

Με κύρια συναισθήματα την αγάπη, το ενδιαφέρον για τον άλλο, την απόλυτη συνεργασία τους, ο Γιόχαν και η Μαριάννα κατάφεραν φαινομενικά να αποτελούν ένα τέλειο ζευγάρι, μια ιδανική σχέση.
Επειδή όμως όλα έχουν ένα τέλος, τα σύννεφα από την εξωσυζυγική σχέση του συζύγου έφεραν καταιγίδες στη συμβίωσή τους, που διακόπηκε αιφνίδια, με τη σύζυγο να βιώνει ένα προσωπικό δράμα.

Η συνέχεια του έργου έρχεται να αποδείξει τα αντιφατικά συναισθήματα που διέπουν τη προσωπική σχέση άνδρα και γυναίκας, τη διαφορετικότητα των δύο φύλων, την έλξη, αλλά και την απέχθεια, το δίπολο αγάπη-μίσος, την συναισθηματική εξάρτηση, αλλά και την απιστία, την ανασφάλεια και την εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά διαμορφώνουν τη μαγεία, αλλά και τη τραγικότητα μαζί της σχέσης, που είναι και αναγκαία, αλλά και αφόρητη, πάντοτε όμως διαρκής.
Ο Λουδάρος ήταν έξοχος, τόσο σαν σκηνοθέτης, όσο και σαν ηθοποιός, αλλά η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τη Παυλίνα Χαρέλα που εντυπωσίασε, έθελξε, έφτασε το ρόλο της στη κόψη του ξυραφιού, έσπρωξε τις καταστάσεις στα άκρα, ήταν ειλικρινής και τίμια στις συναισθηματικές της μεταπτώσεις, αλλά απέδειξε ότι ήξερε να συγχωρεί και να πονά ταυτόχρονα.
Η στήλη απονέμει τα συγχαρητήριά της και εύχεται να ξαναδούμε επί σκηνής το ταιριαστό θεατρικό δίδυμο.-

cityculture.gr / Σκηνές από έναν Γάμο / κριτική παράστασης / Βαγγέλης Ραφτόπουλος