Ένα μαγευτικό ταξίδι-retreat διαλογισμού στην έδρα των Brahma Kumaris στο Itteville της Γαλλίας

Written by

H πνευματική έδρα των Brahma Kumaris βρίσκεται στο Mount Abu, στην Ινδία. Οι Brahma Kumaris είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο πνευματικών κέντρων σε περισσότερες από 110 χώρες, και είναι μια διεθνής μη – κυβερνητική-οργάνωση (ΜΚΟ) των Ηνωμένων Εθνών. Στην Ελλάδα οι Brahma Kumaris λειτουργούν από το 1985 και από 1993 με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου με την επωνυμία “Πνευματικό Κέντρο Brahma Kumaris”.

Η έδρα του σωματείου βρίσκεται στην περιοχή της Κυψέλης στην Αθήνα. Προσφέρει όλες του τις υπηρεσίες δωρεάν, όπως συμβαίνει με όλες τις υπηρεσίες των Βrahma Kumaris, σε παγκόσμιο επίπεδο.  Στο πνευματικό κέντρο των Βrahma Kumaris στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, διδάσκονται η φιλοσοφία και η μέθοδος διαλογισμού της raja yoga και δίνονται σεμινάρια με θέματα, όπως: “Ζωή χωρίς Άγχος”, “Η Δύναμη της Θετικής Σκέψης”, Αξίες Ζωής», «Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης», «Διαχείριση θυμού» και άλλα.     

Γνωρίζω τους Brahma Kumaris από το 1997 και η εμπειρία μου μαζί τους, όλα αυτά τα χρόνια είναι μοναδική! Έχω λάβει αυθεντική πνευματική γνώση από τα κέντρα τους και έχω γνωρίσει αγνούς ανθρώπους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και ανά τον κόσμο, όπως στην Ινδία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στη Γαλλία. 

Τα κύρια σημεία βαθιάς πνευματικής γνώσης της φιλοσοφίας των Βrahma Kumaris, είναι η σύσταση της ψυχής, ως ένα μικροσκοπικό σημείο φωτός στο κέντρο του μετώπου, εσωτερικά πίσω από τα μάτια και συγκεκριμένα στον αδένα της υπόφυσης. Το δεύτερο σημείο βαθιάς πνευματικότητας, είναι η γνώση για την ένωση της ψυχής με την Υπέρτατη ψυχή του Σύμπαντος, την πιο Αγνή και Τέλεια ψυχή που υπάρχει.  Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω, η ένωση με τον αγνό αρχικό εαυτό και με το Δημιουργό, είναι η κύρια φιλοσοφία της. 

Μία ακόμη θαυμάσια εμπειρία μου από τους Brahma Kumaris, προστίθεται το πρόσφατο ταξίδι μου στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Itteville, ένα προάστιο κοντά στο Παρίσι, όπου πήγα να παρακολουθήσω ένα εβδομαδιαίο retreat διαλογισμού.  Μία χαρούμενη παρέα πέντε γυναικών, καθώς το retreat απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες, ξεκινήσαμε πριν λίγες μέρες από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη με προορισμό το κρύο Παρίσι, τόσο κρύο, που στα αλήθεια η πρώτη εντύπωσή μας δεν ήταν και η καλύτερη! Αλλά όσο κρύο ήταν το Παρίσι και το Ittevville, o τελικός μας προορισμός, τόσο ζεστό και φιλόξενο ήταν το πνευματικό κέντρο και ο οικοδεσπότης του, ο οποίος σου έδινε την εντύπωση ότι ήταν διατεθειμένος να κατεβάσει το φεγγάρι και τ΄αστέρια κάτω στη γη, αν χρειαζόταν για να μας ευχαριστήσει!
Φιλοξενηθήκαμε σε ένα πολύ όμορφο και δυνατά ενεργειακά χώρο, κάνοντας πολλές ώρες διαλογισμό καθημερινά και τρώγοντας μόνο βιολογικά προϊόντα. Και φυσικά τα γεύματά μας ήταν χορτοφαγικά.  Λόγω του ιδιαίτερου μήνα Σεπτέμβρη, είχαμε τη δυνατότητα, όσες από εμάς θέλαμε να κάνουμε σταφυλοθεραπεία!  Στο Ιtteville, ένα γραφικό προάστιο με πολύ πράσινο και παλιά πέτρινα σπίτια, απολαύσαμε βόλτες στη φύση και στις λίμνες της περιοχής.

Η εξωτερική ομορφιά του μέρους και η εσωτερική γαλήνη της βίλας στην οποία μέναμε, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για να εναρμονιστούμε πλήρως με τον εαυτό μας και να συντονιστούμε απόλυτα με τους άλλους και το περιβάλλον.                                                                       

Ήμασταν 17 γυναίκες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και νιώθαμε σα να γνωριζόμαστε από πάντα! Υπήρχε μεταξύ μας μία ευγένεια και μία υγιής οικειότητα, η oποία προερχόταν από την κοινή πεποίθηση ότι όλες είμαστε πάνω απ’ όλα, αγνές και όμορφες ψυχές, αιώνια όντα! Με βάση αυτή την πυρηνική πεποίθηση, υπήρχε ένα κλίμα αληθινής γαλήνης και συνεργασίας.  Είχαμε όλες μας βαθιές πνευματικές εμπειρίες και στο τέλος, με τα ατελείωτα μοιράσματα και τις ευλογίες που ανταλλάξαμε μεταξύ μας, είχαμε λιώσει, από την πολλή αγάπη! Η τελευταία μέρα μας ήταν μία μίνι ξενάγηση στον πανέμορφο Σικουάνα του Παρισιού, όπου είδαμε τα κυριότερα αξιοθέατα και κάναμε υπέροχες βόλτες στο βραδινό, Φωτεινό Παρίσι! Μετά τους γενναιόδωρους και φιλόξενους Ινδούς, οι Παρισιάνοι αλλά και γενικότερα οι Γάλλοι, είναι οι πιο δοτικοί άνθρωποι που έχω συναντήσει σε όλη την Ευρώπη!

Ένα ακόμη συναρπαστικό εμπνευστικό ταξίδι με τους Brahma Kumaris, έγινε μία χρυσή ανάμνηση στην καρδιά μου και ο κοινός παρανομαστής όλων αυτών των μαγικών εμπειριών; Γλυκύτατοι, καθαροί άνθρωποι, αρμονικές σχέσεις και μέρη με δυνατή, αγνή ενέργεια! 
Ανυπομονώ για το επόμενο πνευματικό μου ταξίδι μαζί τους!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους Brahma Kumaris και τη δράση τους στην Ελλάδα, επισκεφτείτε το site: http://www.brahmakumaris.gr     Πέρα από την Αθήνα, μέρη της Ελλάδας στα οποία μεταδίδεται η φιλοσοφία της ράτζα-γιόγκα είναι η Θεσσαλονίκη, η Χίος, η Κόρινθος, η Λάρισα, η Ξάνθη και η Κέρκυρα.