Το φιλέτο της αγοράς

Written by

Το φιλέτο της αγοράς / Κριτική από τον Βαγγέλη Ραφτόπουλο

Στο θέατρο Αθήναιον της Θεσσαλονίκης απολαύσαμε ένα υπέροχο stand-up comedy με τον Μr. Bean της Ελλάδος Άγγελο Σπηλιόπουλο, ένα συναρπαστικό κωμικό που σκόρπισε άφθονο γέλιο, χαρά στους θεατές που επευφημούσαν καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης τον πρωταγωνιστή.


Η κυριολεξία των λέξεων, η άφταστη μνήμη του, η ιδιαιτερότητα στην εκφορά του λόγου, οι εύστροφες ατάκες συνέθεσαν μια προσωπικότητα χαρισματική και μοναδική σε ένα είδος που ακμάζει τον τελευταίο καιρό και αποτελεί το αντίδοτο στη κρίση που έχουμε και στα προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται σε όλους.


Ο Σπηλιόπουλος, καταιγιστικός και χειμαρρώδης, απολαυστικός και εύστοχος έπλεξε τη κυριολεξία των λέξεων με τη μεταφορά τους, σοφίστηκε, έγραψε και παρουσίασε απνευστί ένα πρόγραμμα αντάξιο προγραμμάτων μεγάλων κωμικών, κατακτώντας επάξια μία θέση στο κύκλο των μεγάλων Ελλήνων comedians.
Oι εμπνεύσεις του, η σύλληψη κωμικών καταστάσεων και η παρουσίασή τους, οι ατάκες που ακολουθούσαν κάθε αναφορά σε καταστάσεις, γεγονότα η κυριολεξίες συμπλήρωναν ιδανικά τις ευχάριστες και ευφυείς στιγμές.
Η ταχύτητα των αναφορών του δεν έδινε πολλές φορές τη δυνατότητα στο κοινό να αντιληφθεί το αστείο, γιατί ακολουθούσε η επόμενη ατάκα και μετά η μεθεπόμενη.
‘Εχουμε τη τύχη τελευταία στη πόλη μας να δούμε πολλές παραστάσεις stand-up comedy, με το θέατρο Αθήναιον να έχει τα πρωτεία σε αυτές.
Εδώ πρέπει να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στην οικογένεια του Σάκη Γισγάκη και στον ίδιο για τη πρωτοπορία σε αυτό το είδος του θεάτρου.
Αξίζει όλοι να δούμε και να ξαναδούμε αυτή την υπέροχη παράσταση.-

cityculture.gr/ Το φιλέτο της αγοράς | κριτική παράστασης / Βαγγέλης Ραφτόπουλος