ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΜΙΚΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΡΩΤΑΣ, κριτική παράστασης

Written by

Έρως ανίκατε μάχαν κατά τον αρχαίο  τραγωδό Σοφοκλή υποδηλώνει και εκφράζει τον έρωτα που είναι ανίκητος στη μάχη, γιατί μάχη είναι η σχέση των δύο φύλων, μια μάχη ανελέητη, μια μάχη μέχρι τελικής πτώσεως, μια μάχη όμως που ο έρωτας καταφέρνει να νικήσει παρά τις αντιξοότητες, τις ανισότητες, τους διαφορετικούς χαρακτήρες και προσωπικότητες, τα ενδιαφέροντα, τον πλούτο, το επίπεδο.

Οι NOVANTheater  κατάφεραν από τη σκωπτική πλευρά να αναλύσουν τον έρωτα, να καλύψουν όλες τις διαστάσεις του, να τον τραγουδήσουν, να τον χορέψουν  και να μη διστάσουν να ερμηνεύσουν τραγικές ερωτευμένες ψυχές, πάντοτε με μία κωμική διάθεση και παρέμβαση στους ρόλους από τους ηθοποιούς που δεν έπαιζαν.

Τι είναι όμως ο έρωτας;

Το σκίρτημα της καρδιάς, το φτερούγισμα της ψυχής, η απεριόριστη ευτυχία, η αμέτρητη δυστυχία, η ζωντάνια, η νέκρωση, το διαρκές γέλιο, το κλάμα, η ευτυχία, η δυστυχία ;

Οι έξη ηθοποιοί καλούνται να λύσουν το ανεξήγητο μυστήριο του έρωτα, την εμφάνισή του, την εξαφάνισή του, τη τρέλα του, τη προσήλωσή μας στο αντικείμενο του έρωτα, τον πόθο που αυτός γεννά, τη ζωή, και πολλές φορές την απώλεια.

Έχουν καταγραφεί πολλές απώλειες ζωών από την εγκατάλειψη, τη ζήλεια, τη δυστυχία και όλα αυτά για χάρη και εξ αιτίας του έρωτα.

Οι πολύ καλοί ηθοποιοί, με τη βοήθεια της Λένας Πετροπούλου, επέλεξαν και παρουσίασαν πέντε διάσημα ζευγάρια, τους ΑΔΑΜ και ΕΥΑ, ΜΗΔΕΙΑ και ΙΑΣΟΝΑ, ΡΩΜΑΙΟ και ΙΟΥΛΙΕΤΑ, ΤΑΣΟ και ΓΚΟΛΦΩ, ΝΤΕΙΒΙΝΤ και ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΠΕΚΑΜ.

Με ερμηνείες μοναδικές, διανθισμένες με ιδιότυπο χιούμορ, παρουσίασαν τα διάσημα ζευγάρια, τα σχολίασαν και στο τέλος έκλαψαν, χάρηκαν και ενθουσίασαν το κοινό.

Η παράσταση απρόσμενα υπέροχη, χωρίς κενά διαστήματα, έθελξε, άρεσε και καταχειροκροτήθηκε.

Ο κόσμος αναζητά, χρειάζεται και επιζητά κάτι ευχάριστο, δροσερό και πρωτότυπο και στην εν λόγω παράσταση το βρήκε με το παραπάνω.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ λοιπόν.

Ταυτότητα παράστασης στο θέατρο Σοφούλη

Κείμενο παράστασης- Σκηνοθεσία: Λένα Πετροπούλου
Χορογραφίες: Τάσος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Γαβριηλίδου
Μουσική επιμέλεια: Λένα Πετροπούλου, Τάσος Παπαδόπουλος
Πιάνο-Μουσικές διασκευές: Γιώργος Παπαδόπουλος(JourneyMan)
Διδασκαλία Τραγουδιών: Μαριάννα Ντίνου
Σκηνικά-Κοστούμια: NOVAN Theater Group
Ξύλινες κατασκευές: Γιώργος Μαυρόπουλος
Κατασκευή κοστουμιών: Αννίκα Καλαϊτζίδου
Φωτογραφίες-Trailer: Ελένη Χρυσομάλλη
Βοηθός παραγωγής: Ραφαηλία Κούσκουρα
Παραγωγή: NOVAN Theater Group

Παίζουν, χορεύουν, τραγουδούν, μεταμορφώνονται:
Βασίλης Κανελλόπουλος, Λένια Κοκκίνου,Πέτρος Μαλιάρας, Τάσος Παπαδόπουλος, Καρολίνα Ρήγα, Δήμητρα Σταματίου