Αριστέα Βραζιώτη 1ο βραβείο διηγήματος στον 15ο λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης – διηγήματος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος

Written by

«Μεγάλη ήταν η προσέλευση λογοτεχνών, συγγραφέων και αναγνωστών παρά την έντονη κακοκαιρία, στην ειδική εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/2) στον πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» για την απονομή των βραβείων του 15ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού ποίησης- διηγήματος – δοκιμίου που διεξήγαγε η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.). Το θέμα του διαγωνισμού αφορούσε ένα απάνθισμα στίχων από το ποίημα του Κωστή Παλαμά, «Ο Δωδεκάλογος του Γύφτου» Λόγος Η Προφητικός. Εντύπωση προκάλεσε η ανταπόκριση των ενδιαφερόμενων διαγωνιζομένων καθώς οι συμμετοχές ήταν πολλές και από όλη την επικράτεια της Ελλάδος.

Το 1ο βραβείο διηγήματος κέρδισε η Αριστέα Αθ. Βραζιώτη ένα δικό μας κορίτσι και χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτήν. Η Αριστέα, με το έργο της Το μονοπάτι της αρκούδας κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε πολλούς διαγωνιζόμενους . Το εν λόγω διήγημα περιλαμβάνεται μέσα στην έκδοση του βιβλίου της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος με τίτλο « Μες στις παινεμένες χώρες, Χώρα παινεμένη, γέρνεις’ εσένα ήταν ο δρόμος σε βοριά κι ανατολή, νοτιά και δύση, σαν τον δρόμο του ήλιου- Κ.Παλαμας».

Η Αριστέα Βραζιώτη χαρακτηρίζεται ως ένα πολλά υποσχόμενο συγγραφικό ταλέντο της Θεσσαλον’ίκης. Διαθέτει ήδη στο ενεργητικό της συμμετοχές σε διεθνείς και τοπικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με διακρίσεις όπως Ambassador of Words από το ίδρυμα Cesar Egido Serrano της Ισπανίας. Οι συγγραφικές της δημιουργίες επεκτείνονται και στον χώρο της 7ης Τέχνης, με συμμετοχές κινηματογραφικών της σεναρίων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς τόσο σε Ευρώπη, όσο και Αμερική και Καναδά.

Άρθρα της Αριστέας μπορείτε να διαβάσετε εδώ

Στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο βιβλίο της ΕΛΒΕ που περιλαμβάνει τα έργα των διαγωνιζομένων.»

cityculture /  Πέτρος Γραμμενίδης